Links: 'Dexter'. Rechts: een beeld van de reconstructie van de moord op Xhuliano.
Volledig scherm
Links: 'Dexter'. Rechts: een beeld van de reconstructie van de moord op Xhuliano. © photo news

Daders gruwelmoord in Koekelberg lieten zich inspireren door tv-reeks over seriemoordenaar

Voor het hof van assisen van Brussel is het proces tegen Vincent De Bruycker en Denis Nikolovska van start gegaan. De twee mannen worden ervan beschuldigd een student van de Brusselse universiteit ULB opzettelijk en met voorbedachtheid om het leven te hebben gebracht. Daarna sneden ze het lichaam in stukken. Delen van het lichaam werden bij Wemmel teruggevonden. De daders zouden zich hebben laten inspireren door 'Dexter', een Amerikaanse tv-reeks over een seriemoordenaar.

4 reacties

 • Johan Dingemanse

  5 jaar geleden
  Ik heb die serie ook gezien maar het heeft mij toch niet geinspireert om te moorden...
 • Frans Sels

  5 jaar geleden
  simpel toch , levenslang en dan ook levenslang ;
 • Jens van den Broeck

  5 jaar geleden
  Iedere keer toch maar een manier vinden om de schuld op een blanke te steken
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Beláchelijk om de moord in de schoenen te schuiven van een serie.Het is nog altijd de dáder die het mes/zaag vasthield, niet een tv serie.
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen
  182

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkerin­gen onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.