Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Daarom moest het Overlegcomité ingrijpen: GEMS-rapport toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen

In hun advies aan het Overlegcomité - dat onze redactie kon inkijken - waarschuwden de GEMS-experten voor de tanende motivatie bij de bevolking. Zo schetsen ze de stijgende evolutie van het aantal knuffelcontacten tijdens de afgelopen maanden. Uit de laatste bevraging bleek dat 41 procent van de mensen - en dat is vermoedelijk nog een onderschatting - geen of totaal geen geloof meer hechtte aan de aanpak van de afgelopen weken, door de duur van de crisis en het gebrek aan een coherente strategie. “Die is er nu wel, al blijft het onlogisch dat de kappers eerst openen.” 

13 reacties

 • Guy Verschelden

  2 maanden geleden
  Ik denk dat 90% zich niet meer aan de regels houden en kun je ze ongelijk geven. Politici en virologen hebben makkelijk praten met hun duizenden euro's dat ze maandelijks krijgen om alle dagen op tv te komen zeggen dat we niet goed bezig zijn. Ze zouden beter vaccins kopen in plaats van alles op slot te doen.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Mensen zijn heus nog wel te vinden voor maatregelen, ze moeten alleen realistisch blijven en niet van de pot gerukt, die ondermijnen de geloofwaardigheid ervan.
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Na een jaar verwacht je toch meer intelligentie. Nieuw-Zeeland en Australië hebben een totaal andere aanpak dat succesvol is. Hier ploeteren we maar voort en mensen zoals Lenne blijven excuses gebruiken.
 • JAN KENIS

  2 maanden geleden
  Vivaldi regeert met een Vlaamse minderheid en niemand in Vlaanderen accepteert dus hun beslissingen.
 • Lenne Harding

  2 maanden geleden
  Mensen hebben nog niet begrepen dat deze hele situatie nieuw is voor iedereen. Schakelen volgens de recentste gegevens is het enige dat werkt. Flexibiliteit is duidelijk niet iedereen gegeven.