Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Daarom is kans op besmetting in buitenlucht stuk kleiner (maar niet nul) en zo kan je veilig afspreken

Het Overlegcomité buigt zich vandaag over een mogelijke uitbreiding van de buitenactiviteiten. Viroloog Steven Van Gucht legde op de briefing van het Crisiscentrum uit waarom de kans op besmetting buiten een stuk kleiner is dan binnen, maar benadrukte wel dat ze “niet nul” is. Hij gaf meteen ook enkele praktische tips mee om veilig buiten af te spreken.

18 reacties

 • Kurt Boeckaert

  1 maand geleden
  Hier zijn opnieuw de meest bekwame en intelligentste virologen hun mening aan t verkondigen! Toch blijft het heel eenvoudig en simpel ! We houden mondmasker op een correcte (!) manier aan en blijven op anderhalve meter afstand van elkaar zelfs wanneer we straks met 10 in onze buitenbubbel mogen! Maar niet iedereen heeft duidelijk zoveel gezond verstand !?
 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  Dus de experten hebben intussen uitgevogeld wat elke boer en elke gemiddeld geestelijk begaafde burger al wist in maart 2020 en de 50 jaar daarvoor. De overheid is consequent sinds maart 20 de grootste virusverspreider geweest: alles wat de goedmenende burger wilde doen werd onmogelijk gemaakt, het moest op 'hun' manier en we kennen de resultaten. Hetgeen ze hierover rondstrooien althans.
 • Andy Geys

  1 maand geleden
  Het dodelijkste van het virus is voorbij. Het wordt tijd om terug het gewone leven op te nemen. Dan wordt het snelste groepsimuniteit gevormd, want op het vaccin moeten we de eerste jaren nog niet rekenen. Het is nog wel een tijdje in experimentele fase.
 • felix strackx

  1 maand geleden
  Dat zijn allemaal dingen die iedereen met enig gezond verstand allang wist. En vooral het laatste wat hij zegt is belangrijk: zwijgen. Als iedereen nu toch eens zijn mond zou houden! Maar dat schijnt voor de meeste mensen o zo moeilijk te zijn.
 • Mario Roman

  1 maand geleden
  Wel Van Gucht, ik heb hier nog nooit een groep mensen gezien die samen wandelen en anderhalve meter van elkaar wandelen en mondmaskers dragen. Dat is een illusie wat u nu vertelt
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len