Volledig scherm
© Steven Richardson

Daar is de lente, daar roept de tuin: wat mag je al doen en waar moet je zeker afblijven

Het is al enkele weken bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Bij tuinliefhebbers kriebelt het, maar mag er nu al gewerkt worden?

14 reacties

 • Erik Neyt

  2 jaar geleden
  Zeker nog geen plantjes planten,ijsheiligen zijn er pas in Mei,dus wat nu al in de grond gestopt word,maakt zeer veel kans om nog te bevriezen,in Maart zeker kunnen er nog zeker nachten van vorst zijn,na elkaar zelfs.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Mijn sjalotten en tuinbonen zijn gezaaid. Ik kan ze afdekken bij te veel regen. De perziken en nectarinen staan op 'springen' en dat is veel te vroeg! De bloesems gaan kapot geregend of gevroren worden. Aan de oude strobaal kom ik niet - al heb ik die nodig - want daar overwinteren slangen in. Maart en april zullen ons enthousiasme wel bekoelen. Zo is het dan maar.
 • Marie Vandam

  2 jaar geleden
  Als je binnengezaaide groenten onder een plastic tunnel in je tuin kan planten kan je al bv tuinbonen zetten ik doe dat al jaren ! De seizoenen verschuiven !veel houden daar geen rekening mee !
 • Melvin Milleville

  2 jaar geleden
  Heb een tak gesnoeid van een druivelaar en hij bloedde dus daarvoor is het al te laat
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Wanneer men stelt dat bomen reeds moesten gesnoeid zijn wens ik die persoon er op wijzen dat dit niet geldt voor notelaars. Die mogen pas gesnoeid worden wanneer ze vol in blad komen, anders "bloeden " ze dood. Nooit opgemerkt dat de takken hol zijn? Die bladvorming zorgt er voor dat de sappen naar de bladeren gaat en niet naar de wonde veroorzaakt door het snoeien!
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt