Vlaanderen betaalde al 135 miljoen euro aan retroactieve investeringspremies.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaanderen betaalde al 135 miljoen euro aan retroactieve investeringspremies. © Shutterstock / surasak jailak

D-day voor veel eigenaars van zonnepanelen: allerlaatste kans om premie aan te vragen na afschaffing terugdraaiende teller

Eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter die werd geplaatst vóór 20 juli 2021 krijgen vandaag de allerlaatste kans om de retroactieve investeringspremie aan te vragen. Naargelang de situatie bedraagt die premie vaak ruim duizend euro. Het loopt storm: de laatste twee weken kwamen er 10.000 aanvragen bij. Er werd al voor 135 miljoen euro aan premies uitbetaald.

24 reacties

 • jo vandenberghe

  4 maanden geleden
  Voor de eigenaars van de kleine zonnepaneelinstallaties zo weinig mogelijk subsidies,alles is voor de zonneboeren en de windmolen investeerders.En dat is nog eens België op zijn best!Foei aan onze vivaldi regering,nu ja nva is niet beter integendeel zelfs.Belgie is kapot geregeld in het voordeel van het kapitaal.
 • Peter Bosmans

  4 maanden geleden
  Renée Verhoeven, dat klopt maar het grootste probleem is niet de stroomprijs op zich, dat zijn de netkosten, ODV en kosten voor groene stroom die niet betaald worden met terugdraaiende teller. Op zich horen al die kosten niet per KWh berekend te worden maar de overheid wil die belastingen niet op een andere manier heffen. Stroom is opeens duurder geworden maar hoe verklaar je dat stroom van onze nucleaire centrales mee de hoogte in gaat zonder dat de productiekost ook maar iets hoger is?
 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Heb de digitale meter tot nu toe buiten weten houden maar ook met het procumententarief voel ik me al zeer bekocht; heb net voor ze dat instelde panelen gelegd, gelukkig niet mijn hele dak vol maar ik heb m'n lesje België en subsidies/promotie wel geleerd, als ze iets van hogerhand aanprijzen haak ik nu automatisch af
 • jan tobbak

  4 maanden geleden
  dat mensen zo naief kunnen zijn telkens laten ze zich inpakken door een liegende regering
 • Peter Bosmans

  4 maanden geleden
  Martine Mertens, de overheid promoot al bijna 20 jaar zonnepanelen en dat voor er digitale meters waren. Op het net zetten was een vanzelfsprekendheid en de terugdraaiende teller heeft veel mensen over de streep getrokken. Het net werd echter nooit aangepast en ook zijn er geen voorzieningen getroffen om de overcapaciteit op te slaan of eventueel om te zetten naar waterstof. Ons land zou zelfvoorzienend moeten worden, maar hier moet de burger dat zijn want de overheid is visieloos.