Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) wil een krachtig Europees signaal, anders zal ons land zélf bijkomende maatregelen nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) wil een krachtig Europees signaal, anders zal ons land zélf bijkomende maatregelen nemen. © BELGA

D-day voor Europees overleg over energiecrisis: “Als er niets uitkomt, nemen we in België zelf maatregelen”

Als de Europese energieministers vandaag geen krachtdadig antwoord op de energiecrisis vinden, zal ons land snel zélf in actie komen. Al wil bevoegd minister Tinne Van der Straeten (Groen) eerst en vooral op Europees vlak de forcing voeren.

  1. OCAD-topman: “Sinds aanslagen Brussel dreiging eerder van daders die alleen handelen”

    OCAD-top­man: “Sinds aanslagen Brussel dreiging eerder van daders die alleen handelen”

    Naar aanleiding van de start van het proces over de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel blikt Gert Vercauteren, interim-directeur van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD, terug. “De aanslagen van Brussel waren de laatste aanslagen in Europa waarbij Islamitische Staat commando’s kon uitsturen die ginder voor een deel getraind waren en van daaruit gecontroleerd werden”, zei hij in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. In een persbericht waarschuwt hij voor daders die alleen willen handelen.