Sihame El Kaouakibi en Erika Xuan Nguyen.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi en Erika Xuan Nguyen. © Benoit De Freine

Curator Point Urbain claimt één miljoen euro van Sihame El Kaouakibi

Er hangt Sihame El Kaouakibi en haar vriendin Erika Nguyen een persoonlijke claim van een miljoen euro boven het hoofd. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De curator van Point Urbain vindt dat Sihame en Erika persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schuldenput die ze achterlieten in de vennootschap. Het is de eerste keer dat El Kaouakibi persoonlijk gedagvaard wordt.

242 reacties

 • Eddy Elst

  1 maand geleden
  Quicky toetert dat alle straffen moeten uitgevoerd worden. Deze zaak zal mogelijk in april 2022 voorkomen als geslepen advocaten geen bijkomende onderzoeken stellen. Tijd genoeg voor beide dames om zich onvermogend te maken. De grote ziekte van de Belgische justitie.
 • Patrick De Wachter

  1 maand geleden
  Wat ik volledig onvoorstelbaar vind, is dat in deze zaak nog altijd geen onderzoeksrechter is aangesteld om een strafrechtelijk onderzoek te openen. Dit wordt nog altijd behandeld als een gewoon faillissement, in politieke termen: " un fait divers". Al hun kapitaal dat ze hebben opgebouwd door het frauduleus toeëigenen van ons belastingsgeld, is allang weggesluisd naar vennootschappen waar niemand aankan. Dit is goed georganiseerde fraude met als bonus een parlementaire wedde!
 • Roger Boxberger

  1 maand geleden
  De politici die dit hebben toegelaten zouden beter ontslag nemen.
 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Dat is dan nog maar de claim voor Point Urbain ... zullen er nog vele anderen volgen. Vraag is of zij en haar partners in crime effectief schuldig verklaard zullen worden én of ze al niet een groot deel van hun kapitaal versluisd hebben naar rekeningen / middelen waar men niet aan kan (gezien het kluwen van vennootschappen). Ze hebben voldoende tijd gekregen me dunkt. Ondertussen trekt ze al maanden een parlementair loon voor niets te doen. Als brave burger mag je werken voor je geld.
 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  Stelt zich niemand de vraag hoe die ongehinderd miljoenen heeft kunnen verduisteren en waar de dat geld naartoe is.