De cultuursector wil opnieuw met volle capaciteit werken, zoals hier in de Minard in Gent.
Volledig scherm
De cultuursector wil opnieuw met volle capaciteit werken, zoals hier in de Minard in Gent. © Wannes Nimmegeers

Cultuursector voelt zich leeggezogen: “Wij willen niet langer als gevaar bestempeld worden”

In een open brief vraagt de cultuursector aan de overheid om op het volgende Overlegcomité hoop te bieden. Overleg Kunstenorganisaties, De Federatie, Cult! Netwerk Cultuurhuizen, Lokale Kunstenoverleggen, Event Confederatie en Live Sector Overleg ondertekenden de brief. “Wij zorgen vaak voor licht in de duisternis, geef onze mensen nu ook een licht aan het einde van de tunnel. Wij willen niet langer als gevaar bestempeld worden”, klinkt het.

 1. Van Gucht geeft tips voor veilige feesten: “Feest in het grootste huis, zet ramen en deuren open en laat dampkap aanstaan”
  Play

  Van Gucht geeft tips voor veilige feesten: “Feest in het grootste huis, zet ramen en deuren open en laat dampkap aanstaan”

  Volgens het Nationaal Crisiscentrum is de deltavariant van het coronavirus nu duidelijk op haar retour. De omikronvariant kan echter snel roet in het eten gooien, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht. Hij wijst op het belang van een snelle uitrol van de boostervaccins én het behoud van de huidige maatregelen. Wat de feestdagen betreft, geldt volgens Van Gucht de volgende vuistregel: “Hoe minder volk, hoe beter”.
 1. Bijzondere Belastingsinspectie keek vorig jaar meer dan duizend rekeningen in

  Bijzondere Belastings­in­spec­tie keek vorig jaar meer dan duizend rekeningen in

  De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) heeft in 2021 1.017 keer de toestemming gekregen om bij een bank de rekening van een belastingplichtige in te kijken. Dat blijkt uit cijfers van de BBI zelf. Sinds juli 2011 is het bankgeheim in ons land versoepeld. Controleurs van de fiscus mogen sindsdien het bankgeheim naast zich neerleggen als ze aanwijzingen hebben dat iemand belastingen ontduikt of als iemand rijker leeft dan zijn officiële inkomsten doen vermoeden.