Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Felix Rabou

Cultuursector naar Raad van State: limiet van 200 toeschouwers is per voorstelling

De advocaat die belast is met de verdediging van het KB van 29 december dat het aantal toeschouwers in de culturele sector beperkt tot 200 per dag en dat voor de Raad van State wordt betwist door verschillende culturele verenigingen, heeft verduidelijkt dat de capaciteit moet worden opgevat "per voorstelling" en niet per dag. Dat meldt Le Soir.

 1. Oosterweelwerken worden heropgestart maar nog geen oplossing voor vervuilde PFOS-grond: “Afvoeren? Deze grond is nergens welkom”
  PREMIUM
  Zwijndrecht/Antwerpen

  Oosterweel­wer­ken worden heropge­start maar nog geen oplossing voor vervuilde PFOS-grond: “Afvoeren? Deze grond is nergens welkom”

  De werken aan het Oosterweelproject kunnen gefaseerd terug opstarten. Die waren stilgelegd na een arrest van de Raad van State. Het rechtscollege oordeelde dat er geen grond van de ene naar de andere werf mag worden verplaatst. Bouwheer Lantis heeft nu met enkele kunstgrepen de planning aangepast maar een oplossing voor de met PFOS-vervuilde gronden is er nog niet.
 2. Grote ophef bij oppositie over minister Somers, die privatisering van thuiszorg in Oostende toestaat: “Hij maakt zichzelf verdacht”
  PREMIUM

  Grote ophef bij oppositie over minister Somers, die privatise­ring van thuiszorg in Oostende toestaat: “Hij maakt zichzelf verdacht”

  De recente privatisering van de thuiszorg in Oostende werd door de administratie van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) als ‘onwettig’ bestempeld, en er werd er zelfs aangeraden om het besluit te vernietigen. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besloot echter niet op te treden, en legde daarmee het advies van zijn eigen agentschap naast zich neer. Dat is donderdag naar buiten gekomen tijdens een persbriefing van Vooruit in het Vlaams Parlement. “Een ongeziene ingreep, een minister onwaardig”, klinkt het.
 1. Schorsen, vernietigen of adviseren: zo gaan de onzichtbare rechters van de Raad van State te werk
  PREMIUM

  Schorsen, vernieti­gen of adviseren: zo gaan de onzichtba­re rechters van de Raad van State te werk

  Zowel de Belgische bowlingsport- als de snookerfederatie zullen deze week hun zaak bepleiten voor de Raad van State, tegen de verplichte sluiting. Een beslissing van de Raad kan een enorme impact hebben op ons land, zo werd nogmaals bewezen toen de sluiting van de cultuursector geschorst werd en de overheid buitenspel werd gezet. Maar wie of wat is de Raad van State eigenlijk en wat kunnen zij doen? Het verhaal van de Raad van State: leden voor het leven, benoemd door de koning.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.