Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Cultuursector gaat beroep aantekenen bij Raad van State tegen nieuwe maatregelen: “Deze macabere loterij gaat niet langer om gezondheid”

Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de cultuursector hebben op de Brusselse Kunstberg een manifestatie gehouden tegen de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf vandaag moeten cultuurzalen weer dicht en dat gaat in tegen het advies van de expertengroep GEMS. Tijdens de protestactie werd aangekondigd dat er in de loop van volgende week beroep aangetekend zal worden bij de Raad van State in de hoop de sluiting terug te draaien. De bowlingsector zet trouwens dezelfde stap.

199 reacties

 • Roger Vanthillo

  1 jaar geleden
  Voor de groen/linkse culturele sector is de gebeten hond nog maar eens Jambon. En dit terwijl het federaal was die het doordrukte. Enige intellectuele eerlijkheid zou op zijn plaats zijn. Maar ja, toegeven dat hun geliefde Vivaldi regering hen in de kou liet staan is natuurlijk moeilijk.
 • elisabeth de vos

  1 jaar geleden
  Beste Mr Crets, heb begrip voor jullie ongenoegen, waar ik niet zo blij met ben is dat je altijd en alleen Mr jambon verantwoordelijk houd, denk niet dat hij dit niet alleen beslist hé, dat is toch de hele regering, of niet?
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Waarom ? De consequente sluiting is terecht, geen privileges voor dat vaak, uit ons belastinggeld, volkomen overgesubsidieerd flauwekul-tureel gedoe dat geenszins enigerlei basisbehoefte dekt.
 • Roy Proost

  1 jaar geleden
  Cultuur sector gesloten houden, enige goede stap
 • Johnny Chanet

  1 jaar geleden
  De omhooggevallen sector wil je zeggen, die al heel hun leven makkelijk geld aan het verdienen zijn,
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”
  UPDATE
  171

  Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”

  Het nieuwe overleg tussen de Delhaize-vakbonden en -directie over het plan om 128 eigen winkels over te laten aan zelfstandigen heeft niks opgeleverd. Volgens de directie is haar plan nochtans “de enige optie” om opnieuw aan te knopen met groei. Maar de vakbonden eisen een alternatief en blijven ondertussen verder staken. “De woede onder het personeel is nog te groot”, klinkt het. Momenteel zijn 76 winkels dicht en de vakbonden blokkeren ook het distributiecentrum van de keten.
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Hoe erg is die “muur van besmettingen” nu echt? Biostatisticus Tom Wenseleers analyseert de nieuwste omikroncijfers
  PREMIUM
  ANALYSE

  Hoe erg is die “muur van besmettin­gen” nu echt? Biostatis­ti­cus Tom Wenseleers analyseert de nieuwste omikroncij­fers

  ‘Omikron is even ziekmakend als delta’ versus ‘Kans op ziekenhuisopname is lager bij omikron dan bij delta’. Terwijl de besmettelijkere coronavariant eerst op hel en verdoemenis leek af te steven, suggereren sommige studies nu net het omgekeerde. Biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) schept in De Morgen klaarheid voor wie niet meer kan volgen.
 2. INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”

  Na 36 jaar is de carrière van Frank Deboosere (64) op de VRT afgelopen. Vanavond bracht hij zijn laatste weerbericht en vrienden en collega’s wuifden hem uit in een tv-special. Eén van de meest vertrouwde gezichten van Vlaanderen verdwijnt zo van het scherm, maar niet zonder afscheidsinterview. Van schrik voor het zwarte gat over het ‘Deboosere-bakkes’ tot zijn softie-imago. “Mensen denken dat ik een soort pater ben die alleen rauwe selder eet en niks anders drinkt dan water. Maar wie zegt dat dat klopt?”