MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil er naar eigen zeggen geen 'politiek spel' van maken.
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil er naar eigen zeggen geen 'politiek spel' van maken. © Photo News

Cruciale week voor kernuitstap: Bouchez voert druk tegen eigen regering op

Terwijl een definitieve beslissing over de kernuitstap elk moment kan vallen, keert Georges-Louis Bouchez zich opnieuw frontaal tegen de eigen regeringslijn. De MR-voorzitter voert de druk op om een plan B te voorzien. “We gaan niet aan alle Belgen vragen om een stroomgenerator en een jerrycan benzine in te slaan.”

201 reacties

 • RENE LENAERTS

  1 maand geleden
  We zitten op de Titanic waarvan de kapitein weigert koers te wijzigen en recht op de ijsberg van het energietekort en de luchtvervuiling afstevent. Laten we ons klaarmaken om van boord te gaan!
 • Ad Zoontjens

  2 maanden geleden
  We moeten onmiddellijk van die vervuilende biomassacentrales en vervuilende gascentrales af. Dat laatste zou wel eens vlugger kunnen gebeuren dan je denkt. Putin hoeft maar eventjes kloksgewijs aan de kraan te draaien, en voila. We zijn er af.
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Danny Govaerts, zijn we "feiten" uit de duimen aan het zuigen? U beweert dat die kabel tussen 30 en 40 miljard zal kosten en dat Tinne dat zal bekostigen. Waar haalt u dat? Elia deed onderzoek en het project is volgens hen zeker economisch en technisch haalbaar. Elia wil die kabel overigens samen met de Deense netbeheerder Energinet aanleggen. Die kerncentrales hier werken zo "geweldig goed" dat 6 van de 7 reactoren tegelijkertijd of ze soms méér dan 1 jaar stil liggen.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Nog los van het feit dat Engie niet meer wil investeren in kerncentrales, zou het langer open houden van de twee minst oude, enorm veel geld gaan kosten om ze terug veilig en operationeel te maken om ze tien jaar langer in leven te houden.Dat zal ongetwijfeld gepaard gaan met lange stilstanden dat er geen elektriciteit zal geleverd worden. En dan nog zullen beide centrales maar ongeveer 4% van onze totale behoefte kunnen realiseren. Waar zijn de oppositiepartijen dan mee bezig?
 • Renée Verhoeven

  2 maanden geleden
  Daar moet je nu niet aan denken Dirk, moesten ze toen aan gedacht hebben, maar toen hebben politiek gekozen om stemmen en postjes te winnen. De laatste kerncentrales zijn in topconditie en kunnen nog 20jaar mee zonder problemen, voldoende tijd om een nieuwe te bouwen, het is weer enkel België die ze vroegtijdig wil sluiten omdat groen en hun lobbygroepen dat willen. Omringende landen houden ze veel langer in dienst. Politiekers zijn juristen, zouden nooit technische beslissingen mogen nemen!
 1. Pak minder collectieve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Pak minder collectie­ve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Het afgelopen jaar hebben 79 bedrijven in België een procedure tot collectief ontslag aangekondigd. Daarbij kwamen in totaal 5.762 banen in gevaar, zo blijkt uit de jaarcijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het aantal aangekondigde collectieve ontslagen lag daarmee een pak lager dan tijdens het eerste coronajaar, toen er in totaal 9.414 banen bedreigd waren. Het aantal ligt in de buurt van de jaren 2018 (6.027 ) en 2019 (5.087).
 2. NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen naar oosten van Europa: “Om Rusland af te schrikken”
  Play

  NAVO stuurt extra schepen en gevechts­vlieg­tui­gen naar oosten van Europa: “Om Rusland af te schrikken”

  De NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen richting Oost-Europa. “Dat moet Rusland afschrikken”, stelt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Moskou reageert echter vooral geprikkeld. “De spanningen worden opgepookt door aankondigingen en dit soort concrete acties”, stelt Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Aan HLN LIVE verklaarde legerchef Michel Hofman dat onze eenheden “in een staat van maximale paraatheid zijn”. “Wij zijn klaar om in alle scenario’s mee te spelen. Zo’n 300 manschappen houden zich gereed, schepen en F-16's zitten in de wachtkamer.” België haalt voorlopig geen diplomatiek personeel weg uit Oekraïne.