'Boven de Wolken' heeft een half miljoen euro nodig om een jaar rond te komen. Volgens criticasters is dat wel heel veel geld. Daarom doet de vzw uit de doeken waar dat geld precies voor dient.
Volledig scherm
PREMIUM
'Boven de Wolken' heeft een half miljoen euro nodig om een jaar rond te komen. Volgens criticasters is dat wel heel veel geld. Daarom doet de vzw uit de doeken waar dat geld precies voor dient. © VZW Boven de Wolken

Crowdfunding ‘Boven de wolken’ loopt als een trein. Maar komt er ook steun op lange termijn? En wat doet de vzw met een half miljoen euro?

‘Boven de wolken’ is goed op weg om vlotjes een half miljoen euro in te zamelen, hoewel het donatieplatform al even met problemen kampt waardoor niemand precies weet hoeveel geld er precies werd vergaard. Met 500.000 euro kan de vzw één jaar verder. Daarna zijn de centen opnieuw op. Hoe kan het dat de vzw voor geen enkele subsidie in aanmerking komt? En hebben ze echt zo veel geld nodig om één jaar lang hun werk te kunnen doen?

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona

  Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeer­de patiënt en stierf vervolgens aan corona

  Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.