John Crombez.
Volledig scherm
John Crombez. © Photo News

Crombez: “Vreemd dat sp.a met inhoudelijke voorzet moest komen”

Sp.a-Kamerlid John Crombez steunt het initiatief van zijn partijvoorzitter Conner Rousseau om een nota voor te leggen aan de federale onderhandelaars Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). “Maar ik vind het vreemd dat net wij met een inhoudelijke voorzet moeten komen”, klonk het in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

 1. Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”

  Drie koningen zetten in op Arizona-coalitie: “Geen veto’s tegenover elkaar. We hopen dat men wil springen om met ons aan tafel te gaan”

  Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) - de ‘drie koningen’ - hebben beslist welke coalitie hun voorkeur heeft. Dat is, op basis van politieke kleuren, de zogenaamde Arizona-coalitie. Concreet: een regering met CD&V, cdH, Open Vld, MR, N-VA en sp.a. Zonder de PS dus, en niet de klassieke tripartite die de socialisten eerder hadden gesuggereerd. De drie partijvoorzitters dringen aan op spoed en vragen “meer duidelijkheid” van de potentiële partners voor een nieuwe federale regering. “De intenties van minstens één politieke formatie zijn niet geheel duidelijk”, klinkt het.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok