Terzake
Volledig scherm
© Terzake

Crombez strijdvaardig in 'Terzake': "Ik wil blijven vechten voor progressieve frontvorming"

Groen-sp.aSp.a-voorzitter John Crombez houdt vast aan progressieve frontvorming, ook na het mislukken van de poging met Groen in Antwerpen. "Ik ga daarvoor blijven vechten", klonk het strijdvaardig in 'Terzake' op Canvas.

48 reacties

 • Willy Masson

  5 jaar geleden
  Wat is er progressief aan boerenbedrog Crombez ?
 • Raymond Dederen-STRAVEN

  5 jaar geleden
  Crombez hou op met dat progresief er is niets progressief aan uw oubollig partijtje.
 • Lewis De Leeuw

  5 jaar geleden
  Jan Van Rompaey, duidelijker racistisch kan je niet zijn! Je mag trots zijn, jongen. Helaas, ik hoor het je al zeggen op je sterfbed: " Niemand heeft die vreemdelingen buiten gekregen, integendeel!" Hoop dat je lang genoeg leeft en je je dagelijks zo kan kwellen. Samen met je andere vrienden die hier steeds hetzelfde als jou verkondigen.
 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  5 jaar geleden
  Toch goed gelachen, het moet toch niet altijd serieus zijn hé !
 • Marc Vancoillie

  5 jaar geleden
  ' Progressie van Progredere / vooruitschrijden ', in het linkse argon : Erop vooruitgaan, Wij (de Partijtoppen Rood en Groen) en hun Clientes gaan er op vooruit, vooral financiëel dan. mvg Zhifou
 1. Worden bommen voor Oekraïne ingezet in de Antwerpse drugsoorlog?
  PREMIUM
  5

  Worden bommen voor Oekraïne ingezet in de Antwerpse drugsoor­log?

  De speeltijd is voorbij: in de plaats van vuurwerkbommen gebruiken drugsbendes steeds vaker zwaardere explosieven bij nachtelijke aanslagen. Dat bevestigt ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het is nog wachten op het DOVO-rapport om na te gaan welk materiaal precies is gebruikt bij de jongste incidenten. “Ik sluit niet uit dat wapentuig dat voor Oekraïne was bedoeld plots in Antwerpen opduikt”, zegt criminoloog Jelle Janssens (UGent).
 2. Politieke crisis in Franstalig België: dreigt PS de regering met MR op te blazen? “Een manier van politiek bedrijven à la Trump”
  30

  Politieke crisis in Franstalig België: dreigt PS de regering met MR op te blazen? “Een manier van politiek bedrijven à la Trump”

  De Franse gemeenschapsregering is in crisis. De mogelijke invoering van een masteropleiding geneeskunde aan de universiteit van Bergen zorgt al weken voor verdeeldheid binnen de meerderheid van PS, MR en Ecolo. PS-voorzitter Paul Magnette herhaalde vandaag zijn dreigement om een wisselmeerderheid te gebruiken om de Franstalige liberalen buitenspel te zetten. De regering ging normaal vandaag een oplossing zoeken, maar minister-president Pierre-Yves Jeholet (MR) heeft het crisisberaad uitgesteld vanwege “de uitspraken van de PS-leider”. Dreigt de regering een jaar voor de verkiezingen te vallen?
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. Vlaams Parlement keurt kader voor afstandsonderwijs in secundair goed

  Vlaams Parlement keurt kader voor afstandson­der­wijs in secundair goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader goedgekeurd dat afstandsonderwijs of hybride onderwijs in het secundair onderwijs structureel verankert. In dat kader is er ook een bovengrens voor het aandeel afstandsonderwijs vastgelegd. Voor de eerste graad gaat het om maximaal 20 procent van de tijd, voor de tweede graad om maximaal 30 procent en voor de derde graad om maximaal 40 procent. Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) moeten scholen wel garanties voorzien voor kwetsbare kinderen. Zij moeten altijd het recht hebben om onderwijs op school te volgen.