Sp.a-voorzitter John Crombez tijdens zijn nieuwjaarsspeech vandaag.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter John Crombez tijdens zijn nieuwjaarsspeech vandaag. © BELGA

Crombez mijdt Antwerps debacle in nieuwjaarsspeech en pleit voor minimumpensioen van 1.500 euro

De sp.a gaat voor "nieuw socialisme": het streven naar gelijkheid en bescherming in nieuwe tijden. Dat heeft voorzitter John Crombez gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de partij. De partij wil ook een minimumpensioen van minstens 1.500 euro. Crombez repte met geen woorden over het Antwerpse debacle dat de sp.a recent een nieuwe klap opleverde, maar toont zich strijdvaardig. "Jullie zullen ons niet temmen", klonk het.

162 reacties

 • francis vanoverschelde

  5 jaar geleden
  1500€ . Kun je nogal wat mee doen .2500 € zou al beter zijn
 • van roy jozef

  5 jaar geleden
  die gene die heel hun leven niks gedaan hebben en geen bal afgedragen, krijgen een pensioen dat 40 euro lager ligt de maand dan iemand die 45 jaar zijne nikkel heeft afgedragen. wie is hier nu de grootste zot?
 • Jan Baroen

  5 jaar geleden
  De loonkost in België is nu gelijkgesteld met die van de meeste andere Europese landen, waarop wacht de huidige regering om ook de pensioenen aan te passen?
 • Peter Nols

  5 jaar geleden
  Indien we terug naar één land, één regering gaan en de NVA, die alles verpatst aan de rijken, afschaffen dan kunnen de pensioenen zelfs verdubbeld worden.
 • Lisette Theunis

  5 jaar geleden
  Hij had moeten zeggen: iedereen die zijn leven hard gewerkt heeft in dit land verdiend een goed pensioen. Voor al de rest; 1op 3 heeft nooit iets afgedragen, moet het geld van ergens anders komen.