BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Crisiscentrum waarschuwt voor oplichters die valse vaccinatie-uitnodigingen versturen: zo kan je ze herkennen

Het Nationaal Crisiscentrum vraagt uit te kijken voor oplichters die met valse vaccinatie-uitnodigingen proberen om mensen geld af te troggelen. Volgens woordvoerder Yves Stevens zijn er al verscheidene gevallen opgedoken. Hij geeft tips hoe je ze kan herkennen.

10 reacties

 • Stefaan BOGAERT

  1 maand geleden
  Normaal toch!?!? Alles online...alles is daar te vinden. Zoek online naar een fietsenwinkel, en een uur later staat je sociaal netwerk vol met reclame van fietsenfabrikanten. Cloud, iCloud,...: de ondergang van onze privacy !! Modern Times: een oude, maar mooie film die meer en meer actueel wordt.
 • Liliane Wilssens

  1 maand geleden
  Dan verschieten ze ervan dat mensen hun kat sturen omdat ze het niet vertrouwen.Ze zouden beter fraudeurs en oplichters een effectieve gevangenis straf geven dan ze gewoon vrij te laten !
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  De mensen die de officiële registratie van hun zonnepanelen gedaan hebben zijn nog veel erger opgelicht, en voor hen is er nergens een meldpunt.
 • Wino Vermoere

  1 maand geleden
  Volgens mij hebben ze vergeten te vermelden dat je de uitnodiging ook kunt krijgen via je ebox van de Vlaamse overheid zoal bij mij het geval was. Dan kan je je uitnodiging downloaden.
 • Jori Matti

  1 maand geleden
  Net als het meldpunt "phishing". Dat is een lachertje. Window dressing.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee