De politie controleerde gisteren massaal in de parken en bossen, onder andere hier in het Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
De politie controleerde gisteren massaal in de parken en bossen, onder andere hier in het Ter Kamerenbos. © Photo News

Crisiscentrum verduidelijkt richtlijnen: ouderen en gezinnen met jonge kinderen mogen voortaan auto nemen

Het federale crisiscentrum heeft een nieuwe versie van de richtlijnen rond de strijd tegen het coronavirus online geplaatst. Verschillende aspecten van wat er mag en niet mag, worden daarin verduidelijkt, en zijn ook aangepast tegenover vorige versies. Zo mag je nu voor alle fysieke activiteiten met een 'rijwiel’ naar buiten, dus niet meer enkel om te lopen, wandelen of fietsen. In het park gaan zitten, mag dan weer niet.

191 reacties

 • marijke boulet

  10 maanden geleden
  Weer regeltjes bij die door iedereen vrij geïnterpreteerd kunnen worden , binnen kort zitten we allemaal met een volledige lock-down door al die zeurpieten die absoluut op een bankje willen gaan zitten , een feestje willen bouwen of 50km van zijn huis moet gaan wandelen .
 • Bert Langenaken

  10 maanden geleden
  Altijd al die frustraties van mensen die hun hobby niet mogen uitvoeren. Als iedereen zou mogen golfen, vissen, tennissen, etc. Dan zou driekwart België niet meer in zijn kot zitten. Mensen met jonge kinderen gaan nu ook massaal denken dat het oke is om rond te rijden terwijl het meer gaat om mensen die niets op wandel-of fietsafstand hebben. Containerparken openen en iedereen daar aanwezig vindt dat ze wel een goede reden hebben om daar te zijn. Triest volk.
 • Ferdinand Nuyts

  10 maanden geleden
  Welke ouderen ?Mvr Rutten die van het bejaardenhuis, van 8 tot 88 zeker.
 • schevernels diana

  10 maanden geleden
  Oswald Billiet het strand is niet verboden ge moogt zoveel wandelen stappen lopen en fietsen op het strand maar ge moogt niet blijven zitten en je moet de nodige afstand houden dus mensen met honden kunnen gerust het strand afwandelen heen en terug zowel als sporters en wandelaars!
 • Marc Baeyens

  10 maanden geleden
  De besluiteloze veredelde restregering pakt de crisis aan zonder veel daadkracht en overtuiging. Men moest ook niets anders verwachten.
 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. “Nog te vroeg voor niet-dringende consultaties in ziekenhuizen” - Aantal overlijdens in Italië opnieuw gestegen - Boris Johnson belandt op intensieve zorg

  “Nog te vroeg voor niet-dringende consulta­ties in ziekenhui­zen” - Aantal overlij­dens in Italië opnieuw gestegen - Boris Johnson belandt op intensieve zorg

  • Er is in ons land sprake van een lichte daling van het aantal hospitalisaties. De afgelopen 24 uur werden er 420 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Een dag eerder waren dat er nog 499. • Viroloog Van Ranst waarschuwt dan ook: “Het is bijzonder gevaarlijk om nu al te praten over versoepelen maatregelen” • Crisiscentrum verduidelijkt coronarichtlijnen opnieuw: skaten mag, in park zitten niet • Wereldwijd is het aantal coronabesmettingen gestegen tot 1,2 miljoen, de dodentol bedraagt meer dan 65.000.
 2. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo