Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Crisiscentrum: “Mondmasker natmaken tegen de hitte is geen goed idee”

Ondanks de hete temperaturen, is het geen goed idee om voor verkoeling te zorgen door je mondmasker nat te maken. "De efficiëntie, de kwaliteit van uw masker zal danig verlagen", zo beklemtoonde het Crisiscentrum vandaag tijdens de persconferentie over het coronavirus. Er wordt ook aangeraden om het mondmasker regelmatig te vervangen.

9 reacties

 • Klaus Jozef Kalergi

  2 jaar geleden
  Niet waar Guido, ze helpen ook goed bij lichte vormen van hooikoorts.
 • Veronica Voorhelst

  2 jaar geleden
  Inderdaad, een masker haalt niks uit als er geen mens in de buurt is. Zoals in het grootste deel van Vlaanderen het geval is. Niet iedereen leeft opeengepakt in steden en appartementen.
 • Jos Van Den Driel

  2 jaar geleden
  als het niet werk en de zaken erger maakt schaf het dan toch af zeker, daar hoef ik geen expert voor te zijn
 • Fritz Shmidt

  2 jaar geleden
  Wauw, elke dag ben ik verrast door de excuses die de mensen uitvinden om het niet te hoeven dragen. #generatievansuiker
 • Karel Rutjens

  2 jaar geleden
  Nog een tip: draag het enkel waar het nodig is. Dus niet als je alleen op straat bent
 1. N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen
  37

  N-VA biedt wisselmeer­der­heid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

  Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.
 2. “Richt ventilator niet rechtstreeks op mensen” en andere tips van Crisiscentrum om hittegolf in tijden van corona veilig door te komen

  “Richt ventilator niet recht­streeks op mensen” en andere tips van Crisiscen­trum om hittegolf in tijden van corona veilig door te komen

  Het wordt warm de komende dagen, zeer warm. Naar alle verwachtingen krijgen we te maken met de eerste hittegolf van dit jaar. Daarom heeft het Nationale Crisiscentrum tijdens de persconferentie van vandaag nog eens de basisregels over de verspreiding van het coronavirus herhaald, en geeft viroloog Steven Van Gucht enkele tips mee in verband met verluchting, ventilatoren en airconditioningsystemen.