Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News, Getty

Crisis binnen de Vlaamse regering: “Sammy Mahdi hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse begrotingsonderhandelingen”

De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. De Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon wordt uitgesteld. De boosdoener, volgens N-VA en Open Vld? CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Na het onverwacht uitvallen van CD&V-sterkhouder Hilde Crevits zou hij als een derde schaduwminister over de schouder van ‘neofieten’-ministers Jo Brouns en Benjamin Dalle meekijken. Tot groot ongenoegen van N-VA en Open Vld. “Hij hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse regering.”

177 reacties

 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Voorstel: Iedereen mag onbeperkt onbelast bijverdienen vanaf dat die het landelijk gemiddelde aan inkomstenbelasting heeft betaald. Werkgever betaalt hierop 10% sociale lasten. Resultaat: we kunnen weer concurreren door lagere gemiddelde uurloonkost, er komt extra-geld in de sociale zekerheid én extra btw-inkomsten doordat het bijverdiende geld uitgegeven wordt. En het voornaamste: wie nog wil werken, zal hierdoor gemotiveerd worden iplv gestraft. Te simpel voor beroeps-beleidsidioten zeker?
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Gelukkig is er nog genoeg geld om Engie te subsidiëren, hé Jambon? Zijn de bazen Voka, VBO en Unizo ook tevreden? En wat krijgt de Vlaamse Burger van uw neoliberale partij? De rekening?
 • jos duriau

  2 maanden geleden
  Kindergeld beperken tot 2 kinderen , mag met indexkoppeling . Wie meer kinderen wil moet dan maar zorgen dat ze het kunnen betalen en niet afwimpelen op de gemeenschap.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  cD&v zit met 2024 in het achterhoofd. De ruziestoker binnen zijn eigen regering, net als destijds in de federale regering met N-VA.
 • gaston bergmans

  2 maanden geleden
  er zijn er teveel geweest die voor sinterklaas hebben gespeeld nu zit iedereen met de gebakken peren, laat ons nu eens echt eerlijk zijn , was ik minister ik schafte sociale zekerheid af of tot een echt minimum herleiden , invalide mensen zouden echt invalide moeten zijn ,kinderbijslag afschaffen echt waar in alles word erdoor geprofiteerd subsidies om een put te vullen eender wat afschaffen ,hoemeer je mensen geeft hoemeer ze willen awel ik gaf niets doppers verplicht gemeenschapsdienst enz...