Cyrille Fijnaut
Volledig scherm
Cyrille Fijnaut © RV

Criminoloog Cyrille Fijnaut pleit voor legalisering van cannabis in héél de EU: “Onder een aantal voorwaarden”

Om een einde te maken aan de georganiseerde misdaad en het gevoerde drugsbeleid, zou cannabis gelegaliseerd moeten worden in héél de EU. Daarvoor pleit de Nederlandse criminoloog Cyrille Fijnaut in zijn nieuw boek. Maar wel “onder een aantal voorwaarden”, verduidelijkt hij in een interview met Knack.

 1. Verdachte (20) dodelijke schietpartij bij ripdeal, blijkt 75.000 euro te hebben verdiend met drugsverkoop
  PREMIUM
  Roeselare / Menen

  Verdachte (20) dodelijke schietpar­tij bij ripdeal, blijkt 75.000 euro te hebben verdiend met drugsver­koop

  De 20-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij op 25 februari vorig jaar in de buurt van het Geitepark, die nadien een mislukte ripdeal bleek te zijn, riskeert twee jaar cel voor het dealen van grote hoeveelheden drugs. Het parket vraagt om 75.000 euro vermogenswinst verbeurd te verklaren. “Ik heb nooit stilgestaan bij gevolgen van de drugsverkoop”, zei de jongeman tegen de rechter.
 2. VZW Donorkinderen reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor inseminaties: “Topje van de ijsberg”
  Play

  VZW Donorkinde­ren reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor insemina­ties: “Topje van de ijsberg”

  Gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. VZW Donorkinderen zegt dat er nog twee andere artsen hun eigen sperma hebben gebruikt. “Vermoedelijk is dit het topje van de ijsberg”, reageert Steph Raeymaekers van VZW Donorkinderen.