Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Crevits waarschuwt: “Stikstofmaatregelen zullen misschien hard zijn”

“Ik geloof in oplossingen via innovatie, maar er zullen wellicht ook een aantal extra maatregelen nodig zijn.” Dat zei Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in een actualiteitsdebat over de stikstofproblematiek. “Maatregelen die misschien hard zullen zijn, maar dat zal gepaard moeten gaan met een stevig flankerend beleid, waarin we mensen niet in drastische financiële moeilijkheden gaan storten.”

36 reacties

 • Gert Van Bunderen

  2 weken geleden
  Zolang de manier van veeteelt niet wordt aangepakt zal dit probleem blijven. De veestapel verkleinen kan een win-win situatie worden: minder kosten voor de consument, minder vervuiling, minder vleesconsumptie, meer dierenwelzijn, minder stikstofvervuiling, etc.
 • Baldr VanHoek

  1 maand geleden
  Bwaa als een noodmaatregel al kan waardoor velen niet meer verder kunnen werken, is er weinig geloof te hechten aan het niet willen treffen via maatregelen. Want alternatieven worden niet uitgewerkt. Zoals ze al de vele bedrijven gingen helpen in coronatijden geen uitzichten te bieden, gaan ze dat nu plots wel doen? Geen mens hecht hier geloof aan; Daar hoef je geeneens te worden uitgescholden als een pessimist of een complotdenker. Tiens... politici worden complotdenkers...raar.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  De makkelijkste winst is te maken in het wegverkeer: er zijn nu volwaardige alternatieven voor de fossiele brandstoffen. En dan moet men landbouw en veeteelt veel minder pijn doen.
 • Patrick Van Lersberghe

  1 maand geleden
  Ik vrees dat Vlaanderen weer achter de feiten aanhollen.
 • Tony Van De Perre

  1 maand geleden
  Allé, ze gaan nog eens in onze zakken zitten.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbroucke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”
  114

  MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbrou­c­ke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermij­nen”

  Het zit er weer bovenarms op tussen de MR van Georges-Louis Bouchez en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), nochtans coalitiepartners in dezelfde federale regering. “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”, vindt Bouchez. “De terrassen gaan op 8 mei open.” Vandenbroucke had gisteren nog eens benadrukt dat dat enkel kan onder twee voorwaarden.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw