Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). © belga

Crevits over eindtermendiscussie: "Maak van het onderwijs geen slagveld"

OnderwijsMinister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) roept op om het debat over de eindtermen "inhoudelijk en sereen" te voeren. "We moeten koste wat het kost vermijden dat we van onderwijs een slagveld maken", zegt ze in een reactie op de bitse discussie tussen met name Katholiek Onderwijs Vlaanderen en N-VA. Inhoudelijk probeert de CD&V-minister beide standpunten te verzoenen.

  1. Infectioloog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

    Infectio­loog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

    De werkdruk voor ziekenhuizen wordt alsmaar groter in deze vierde coronagolf en dat leidt soms tot moeilijke situaties voor de artsen. In het Universitair Ziekenhuis in Gent is gisteravond een coronapatiënt terug naar huis gestuurd omdat er nog plaats vrijgehouden moest worden voor andere patiënten die mogelijk nog zieker waren. “Alles verliep veilig en de patiënt kan thuis opgevolgd worden, maar in de ideale omstandigheden had ik die persoon nog één tot twee dagen in observatie willen houden, maar dat kon nu niet”, vertelt infectioloog Steven Callens onze redactie.