Hilde Crevits (CD&V), vlaams minister van Economie en Innovatie
Volledig scherm
Hilde Crevits (CD&V), vlaams minister van Economie en Innovatie © Photo News

Crevits investeert 3 miljoen in onderzoeksinfrastructuur voor hogescholen

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) investeert 3 miljoen euro in onderzoeksinfrastructuur voor projecten die de onderzoeksinfrastructuur in hogescholen versterken. In een persbericht noemt ze de hogescholen "een belangrijke speler in het Vlaamse innovatielandschap" die over state-of-the-art-infrastructuur moeten beschikken.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Controleactie op taxi's op Brussels Airport levert resem inbreuken op

  Controleac­tie op taxi's op Brussels Airport levert resem inbreuken op

  Bij een grootscheepse controleactie op taxi's op Brusselse Airport hebben verschillende controlediensten een resem inbreuken vastgesteld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vanavond. Het parket kondigt dan ook een streng vervolgingsbeleid aan, waarbij overtreders steevast zullen vervolgd worden voor de politierechtbank. Vanaf 18 juni 2023 zal het parket bij een aantal inbreuken ook overgaan tot inbeslagname van het betrokken voertuig, klinkt het.
 2. ONZE OPINIE. “Het parlement wilde de eigen wetten niet toepassen voor Sihame El Kaouakibi, dus moest de rechter het wel doen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Het parlement wilde de eigen wetten niet toepassen voor Sihame El Kaouakibi, dus moest de rechter het wel doen”

  “Je moet geen fan zijn om in te zien dat Sihame El Kaouakibi haar twee halftijdse medewerkers moest krijgen. Het parlement wilde de eigen regels niet volgen voor Sihame El Kaouakibi, dus moest een rechter het wel doen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Als het vonnis van de rechter dan toch zo zwaar op de maag ligt: pak het aan! Wie stelt de regels op? Politici zelf.”
 3. Beelden van vijf waaghalzen op step blijkt campagne van De Opvoedingslijn te zijn

  Beelden van vijf waaghalzen op step blijkt campagne van De Opvoedings­lijn te zijn

  “Jongeren puberen steeds vroeger (en daar hebben vooral hun ouders last van).” Het is de nieuwe slogan van de campagne van De Opvoedingslijn, een platform dat hulp biedt aan ouders met vragen over opvoeding. Eerder deze week circuleerde een video waarin te zien is hoe vijf waaghalzen op een elektrische step door het centrum van Brussel rijden. De stunt blijkt dus in scène gezet te zijn en deel uit te maken van een campagne die gericht is aan bezorgde ouders van pubers.