Covidverpleegkundige UZ Brussel getuigt: “Het is dweilen met de kraan open”

Op dit moment liggen er 755 patiënten op intensieve zorg, blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin december dat dat aantal zo hoog ligt. “We hebben geen enkel bed meer vrij, alles ligt vol”, zegt UZ Brussel-CEO Marc Noppen aan HLN LIVE. “Het is dweilen met de kraan open”, getuigt een covidverpleegkundige in VTM NIEUWS.

72 reacties

 • Maxiem Geraerts

  2 weken geleden
  Dweil dan maar verder, maar we gaan allemaal ooit sterven. Ik zou graag eens meer gedetailleerde statistieken zien over wie er op de IC's liggen... altijd die eenzijdige manipulatieve berichtgeving pfff, t wordt eens tijd om eerlijk te zijn en de echte cijfers op tafel te gooien. Maar dan valt het hele kaartenhuis in duigen, nietwaar? En wat solidariteit betreft, is het dan zo solidair om een hele maatschappij te laten boeten voor een minderheid die sterft?
 • fernand walder

  3 weken geleden
  Waarom worden er geen leeftijdcategorie gegeven in de cijfers ICU? Wie ligt er nu eigenlijk op de ICU’s. Waar zijn die uitbraken? In welke culturele groepen ? Waar circuleert het virus onder welke groepen van de bevolking
 • Paul Verbeeck

  3 weken geleden
  Aan het feestje te zien in Bxl, zijn we bijlange nog niet aan het eind van deze miserie. We mogen stilaan gaan denken om deze zomer opnieuw thuis te blijven .
 • Ludovic De Beuckeleer

  3 weken geleden
  niet moeilijk als je ziet dat er tegen de bijeenkomsten in Brussel nauwelijks wordt opgetreden door de politie , betogingen en rellen gaan daar maar gewoon door.
 • alfons schouwaerts

  3 weken geleden
  Hoe verder we in deze pandemie komen hoe minder men aankan, 730 personen op IC en het ontploft in de tweede en eerste golf was dit een veelvoud.
 1. Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoeken grootschalig testevent in mei
  9

  Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoe­ken grootscha­lig testevent in mei

  In de maanden mei en juni kunnen er in België een dertigtal testevenementen georganiseerd worden in de sport-, cultuur- en jeugdsector. Dat kan gaan van kleinschalige evenementen met weinig volk, mondmaskers en afstandsregels tot grootschalige evenementen met grotere groepen zonder mondmaskers en zonder 1,5 meter afstand. Er wordt zelfs gekeken naar een test in mei waarin een voetbalmatch van het EK dat in juni plaatsvindt, wordt nagebootst. Voorwaarde is wel dat de cijfers op intensieve zorg dalen en dat de vaccinaties volgens planning verlopen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt