Covidverpleegkundige UZ Brussel getuigt: “Het is dweilen met de kraan open”

Op dit moment liggen er 755 patiënten op intensieve zorg, blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin december dat dat aantal zo hoog ligt. “We hebben geen enkel bed meer vrij, alles ligt vol”, zegt UZ Brussel-CEO Marc Noppen aan HLN LIVE. “Het is dweilen met de kraan open”, getuigt een covidverpleegkundige in VTM NIEUWS.

72 reacties

 • Maxiem Geraerts

  2 weken geleden
  Dweil dan maar verder, maar we gaan allemaal ooit sterven. Ik zou graag eens meer gedetailleerde statistieken zien over wie er op de IC's liggen... altijd die eenzijdige manipulatieve berichtgeving pfff, t wordt eens tijd om eerlijk te zijn en de echte cijfers op tafel te gooien. Maar dan valt het hele kaartenhuis in duigen, nietwaar? En wat solidariteit betreft, is het dan zo solidair om een hele maatschappij te laten boeten voor een minderheid die sterft?
 • fernand walder

  3 weken geleden
  Waarom worden er geen leeftijdcategorie gegeven in de cijfers ICU? Wie ligt er nu eigenlijk op de ICU’s. Waar zijn die uitbraken? In welke culturele groepen ? Waar circuleert het virus onder welke groepen van de bevolking
 • Paul Verbeeck

  3 weken geleden
  Aan het feestje te zien in Bxl, zijn we bijlange nog niet aan het eind van deze miserie. We mogen stilaan gaan denken om deze zomer opnieuw thuis te blijven .
 • Ludovic De Beuckeleer

  3 weken geleden
  niet moeilijk als je ziet dat er tegen de bijeenkomsten in Brussel nauwelijks wordt opgetreden door de politie , betogingen en rellen gaan daar maar gewoon door.
 • alfons schouwaerts

  3 weken geleden
  Hoe verder we in deze pandemie komen hoe minder men aankan, 730 personen op IC en het ontploft in de tweede en eerste golf was dit een veelvoud.
 1. Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis
  Play
  Anderlecht

  Felle brand legt appartemen­ten in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

  Bij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen