Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

Covid Safe Ticket voor festivals wordt eenmalig, tijdelijk en uitzonderlijk document “om discriminatie te vermijden”

Het Covid Safe Ticket waarmee vanaf 13 augustus festivals en andere massa-evenementen opnieuw moeten kunnen doorgaan, moet een tijdelijk en uitzonderlijk document blijven. Daar heeft MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès woensdag nog eens op gehamerd in ‘De ochtend’ op Radio 1. “We willen vermijden dat we in een samenleving terechtkomen waar je enkel van de vrijheid kunt gebruikmaken als je een gezondheidsbewijs hebt.”

25 reacties

 • Godfroid de Meeûs d'Argenteuil

  1 maand geleden
  Discriminatie dus.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Natuurlijk is een covid safe ticket tijdelijk. Eens covid onder controle is spreken we daar niet meer over. PS: sommigen moeten beseffen dat er een verschil is tussen een eenmalig festival voor enkele tienduizende mensen en een tuinfeest dat alle 11 miljoen Belgen mogen organiseren.
 • Walter Decock

  1 maand geleden
  Wie gaat dat controleren? Juist, de organisatoren voor wie alleen geld belangrijk is. Dan hebben we het nog niet over vervalsingen die vanaf dag 1 zullen aangeboden worden op het internet, tegen betaling natuurlijk. De slimmere zullen ver weg blijven van dat gedoe.
 • annika verbeeck

  1 maand geleden
  Chokri heeft niets te zeggen.
 • Wesley De Cock

  1 maand geleden
  Als zo'n feest mag, mogen er privé zeker ook geen beperkingen meer zijn.
 1. Koning Filip en premier De Croo ontvangen Joe Biden op het paleis
  Play

  Koning Filip en premier De Croo ontvangen Joe Biden op het paleis

  De Amerikaanse president Joe Biden is in Brussel, tussen NAVO- en EU-toppen door, deze voormiddag ook op audiëntie gegaan bij koning Filip. Het is het tweede koninklijke bezoek dat hij aflegt op zijn eerste buitenlandreis als president, nadat hij zondag met zijn vrouw Jill al op de thee was bij de Britse koningin Elizabeth. Bekijk hierboven hoe de presidentiële wagen The Beast toekwam aan het paleis en hoe koning Filip, president Biden en premier De Croo samen poseerden voor de pers.
 2. Uitkijken naar 200.000 muziekfans in één weekend: Pukkelpop en Tomorrowland opgetogen
  PREMIUM
  Showbizz

  Uitkijken naar 200.000 muziekfans in één weekend: Pukkelpop en Tomorrow­land opgetogen

  Chokri mikt in Kiewit op 66.000 bezoekers per dag. Tomorrowland lonkt naar 200.000 fans per weekend. Het nieuws van het Overlegcomité klonk vele festivalorganisatoren als muziek in de oren. The sky lijkt de limit. Of toch niet? Corona blijft festivals parten spelen. “Maar we beseffen dat niet de hele wereld vertegenwoordigd zal zijn in Boom”, aldus TML. Een overzicht hoe de grote festivals het aanpakken.