Verpleegkundig personeel verzorgt een covidpatiënt op een Brusselse IC-afdeling.
Volledig scherm
Verpleegkundig personeel verzorgt een covidpatiënt op een Brusselse IC-afdeling. © EPA

Covid-bedden op intensieve zorg lopen vol: “Als er nu zware kettingbotsing gebeurt, wordt het moeilijk”

De afdelingen intensieve zorg botsen op hun limieten. Van de 1.000 bedden die voor Covid-patiënten bestemd zijn, worden er nu 739 ingenomen. In een aantal ziekenhuizen liggen de Covid-bedden op intensieve al vol. Vier op de tien patiënten zitten in de leeftijdsgroep 60 tot 79 jaar. En als er nog veel patiënten bij komen, komt ook de gewone zorg in gevaar.

53 reacties

 • john Roderigas

  2 jaar geleden
  enkele jaren geleden moesten bedden afgeschaft worden en ziekenhuizen sluiten, nu blèten ze dat er te weinig zijn. en dan de schuld leggen bij de bevolking.
 • Thomas Hamerlijnck

  2 jaar geleden
  Er vliegen vanuit "de politiek" miljoenen door ramen en deuren weg, nog eergisteren, gisteren, vandaag. Zet eerst de zorg eindelijk, eindelijk, op degelijke poten - tegen de trend van het xxl-pseudo-"liberalisme" in. Dát mag wat kosten. Dat is ook "leerachterstand".
 • Guy Stanbel

  2 jaar geleden
  Waar zitten die politici nu die elk jaar opnieuw belastingen komen leuren, maar wel bespaard hebben op ons zorgsysteem? Die hoor je niet meer met een oplossing komen! Die leven ondergedoken en ver van de media, alsof ze nooit hadden bestaan.
 • Johan Janssen

  2 jaar geleden
  Tijd dat ze de boetes x 10 doen en die voor een 2de keer gepakt worden x100...tenslotte is het moord...schrijven schrijven schrijven
 • Stef van Dijk

  2 jaar geleden
  Wat meer kan ik doen dan mij netjes aan de regels houden wat ik al ruim 1 jaar doe, hier nu weer een wat als neergooien terwijl een artikel verderop verhaalt over wachtrijen om met de trein naar de kust te gaan ... maakt duidelijk allemaal niet zo veel indruk