Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Coup de théâtre eindigt in heropening cultuursector en bioscopen

Het was een coup de théâtre in de Wetstraat gisteren. ‘s Morgens zag het er naar uit dat de cultuursector nog even op de tanden zou moeten bijten, totdat de Raad van State de sluiting van de culturele wereld in de late namiddag terugdraaide. Theaters, opera’s en concertzalen mogen vandaag weer hun deuren openen. De bioscopen kregen op de valreep ook groen licht van de federale regering.

16 reacties

 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Hola mensen , en waarom gaat het Vlaams Belang niet naar de raad van state om het Cordon sanitaire op te heffen . Want als het met de cultuur kan en seffens ook de wielrennerij en voetbal en snookerzalen en ook nog de bowling. Dan kan de raad van state ook het cordon sanitaire opheffen .
 • Chantal Naessens

  1 jaar geleden
  de apotheken, huisartsen, ziekenhuizen, de banken, de politie, de scholen... blijven werken. Dank u aan al die dappere mensen, dank u dappere politici. Ikzelf had er al de brui aan gegeven. De volgende keer kunnen zouden ze het zelf kunnen uitmaken.
 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Eens met volk genoeg om te protesteren, krijgt men alles gedaan. Enkel diegenen die geen massa op de been weten te brengen, zijn wel de dupe. Verdeel en heers geldt daar wel.
 • Wim Dhondt

  1 jaar geleden
  Het advies comité had niet geadviseerd om de cultuur sector te sluiten. Maar onmisbaar is dit nu toch niet. Het gaat al jaren slecht want 3/4 kijkt Netflix en Disneychannel. De creatieve sector overleefd slechts op subsidies. Maar ik gun het hen. Meer moeite heb ik het gemak waarmee een beslissing terug gedraaid wordt. Kon dit ook maar voor terugdraaiende teller en kernuitdtap.
 • Willy van craen

  1 jaar geleden
  Hebben wij een regering die een Cirque de Soleil aan het spelen is. Je moet ook geen test afleggen of je bekwaam bent voor ministerpost. Reeds maanden zijn ze aan het klungellen ten koste van veel miserie en doden.