Professor Lode Godderis (rechts) van de KU Leuven.
Volledig scherm
Professor Lode Godderis (rechts) van de KU Leuven. © Shutterstock /Prostock-studio/Vertommen

Coronavirus voorbije weken meest aanwezig in woonzorgcentra en ziekenhuizen

Het coronavirus is de voorbije periode het meest aanwezig geweest in woonzorgcentra en ziekenhuizen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven), dat het aantal besmettingen in verschillende sectoren van onze economie vergelijkt. Over het algemeen bekeken bevindt het aantal besmettingen zich op een laag plateau.

1 reactie

 • Sigreyko Moon

  2 maanden geleden
  Voor mensen in de verpleging en de medische verzorging en poetshulp is het onaanvaardbaar dat ze niet gevaccineerd zijn! Alle 50,60 enz hebben alle 4 prikken gehad! Wederzijds respect???
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Duizenden betogen tegen zerocovidbeleid in verscheidene steden in China: “Weg met Xi Jinping”

  Duizenden betogen tegen zerocovid­be­leid in verscheide­ne steden in China: “Weg met Xi Jinping”

  Heel wat mensen zijn zondag in Peking, Shanghai, Wuhan en andere steden de straat op getrokken om te protesteren tegen de verregaande lockdowns, een zeldzame manifestatie van vijandigheid tegen het bewind van president Xi Jinping en zijn draconisch zerocovidbeleid dat sinds bijna drie jaar toegepast wordt. Verschillende personen, waaronder een reporter van de Britse omroep BBC, werden opgepakt in Shanghai.
 1. Drie patiënten over hun strijd met long covid: “Leeg-ge-zògen. Zo voelt dat. Tachtigers steken mij voorbij”
  PREMIUM

  Drie patiënten over hun strijd met long covid: “Leeg-ge-zògen. Zo voelt dat. Tachtigers steken mij voorbij”

  De laatste boosters zijn gezet bij wie ze wilde, de besmettingscijfers houden zich al een hele poos koest. Maar langdurige covid popt meer en meer op, alsof die ‘nieuwe pandemie’ die sommigen voorspellen in de maak is. Velen kennen - of zijn - iemand intussen, die na minstens drie maanden tot soms ruim twee jaar later nog altijd kampt met vermoeidheid, spierpijnen, hart- en ademhalingsproblemen en/of andere symptomen. Drie patiënten spreken. “Je bent studiemateriaal. Het antwoord op dé vraag die me soms doet panikeren - ‘gaat dit ooit nog òver?’ - heeft niemand.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.