Coronavirus tast vastgoed aan: gemiddeld huis riskeert tot 26.000 euro aan waarde te verliezen

Na KBC zegt nu ook ING dat de verkoop van vastgoed is aangetast door de coronacrisis. De prijzen dalen en dat hebben we in geen veertig jaar gezien. De vraag is alleen hoe groot de klap zal zijn. Volgens voorzichtige scenario’s zal de gemiddelde woning eind dit jaar 5.243 euro minder waard zijn. De meest pessimistische berekening voorspelt de gemiddelde waardevermindering van ruim 26.000 euro tegen eind 2021.

53 reacties

 • Tim Peeters

  3 jaar geleden
  Vastgoed zeker in Vlaanderen beleeft de laaste prijshausse als ik sommige rijwoningen voor meer dan 300000 euro te koop zie staan weet ik Dit is een zwaar opgeblazen markt.het probleem is dat de bouw en immo sector de grootste geldschieters zijn van onze gemanipuleerde media.dus 95 procent van de artikelen zal altijd positief berichten over Belgisch vastgoed.en 5 procent ligt negatief om hun geloofwaardigheid niet te verliezen.
 • Karine Roeland

  3 jaar geleden
  De huizen in België zijn niet spotgoedkoop en zijn zeker niet groter dan in Nederland of Groot-Brittannië. Wij zegt dat een woning kopen in België goedkoop is, mag mij een grote, goedkope woning aanbieden. In Wallonië of een krot kan je 'soms' nog goedkoop kopen, maar dankzij alle wettelijke regeltjes waar een woning moet aan voldoen, is dit na afloop een 'duurkoop' in plaats van 'goedkoop'.
 • Nema De Geest

  3 jaar geleden
  Wie zegt dat de huizen in Nederland duurder zijn, heeft het wellicht over Amsterdam. Op heel veel plaatsen in Nederland kan je een deftige woning kopen een stuk onder de 200.000 of zelfs 150.000 euro. Dat is in België, zeker in Vlaanderen, ondenkbaar. Als de crisis hard toeslaat zullen heel wat mensen hun huis op de markt moeten zetten en met verlies moeten verkopen. Ga hen nog eens vertellen dat een eigen woning de beste garantie tegen armoede en het beste pensioen.
 • MYRTHE PASS

  3 jaar geleden
  Ik heb nog geen huizen gezien, die nu (omwille van de Corona-crisis) lager geprijsd zouden zijn. Waar zijn die huizen?
 • Anne Marie De Keersmaecker

  3 jaar geleden
  Als men naar de buurlanden gaat kijken zoals Nederland en Groot-Britanië dan zijn onze huizen spot goedkoop waar de huizen half zo groot zijn dan hier en waar men half zo veel meer moet voor betalen.Dat de huizen serieus gaan dalen in prijs is een feit vanwege het overaanbod en hoe zegt men dat de 1 zijn dood is de ander zijn brood.Slechts enkelen gaan hier voordeel uit halen.
 1. ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”
  PREMIUM
  49

  ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoor­de­lijk­heid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

  Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.