Volledig scherm
© VTM Nieuws

Coronavirus maakt vijf nieuwe dodelijke slachtoffers in België

Er zijn vandaag nog eens vijf mensen in ons land overleden aan het coronavirus. Dat bevestigt viroloog Marc Van Ranst in VTM Nieuws. Het dodental in België ligt nu op tien doden. De overleden personen zijn volgens de professor allemaal van bejaarde leeftijd. 

9 reacties

 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Mensen die een buitenhuisje hebben in Belgie : ga er naar toe met voldoende eten. Want een lockdown zoals in Frankrijk gisterenavond, komt er ook. Waar zit je het liefst opgesloten ? Op de buiten met een tuin of op ene appartementje ? De lockdown in Frankrijk gaat vandaag in om 12 u. Gisteren zijn mensen per trein en per auto al halsoverkop vertrokken.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  11 maanden geleden
  Eerst een paar, dan tientallen, dan honderden en dan duizenden doden. Toen er niets aan de hand was, de wachttijd vanaf aanmelding tot de operatie is gemiddeld 12+ weken. Ken je nagaan als er tientallen duizenden mensen op de deur van een ziekenhuis kloppen, die geholpen willen worden? Laten we eerlijk zijn, deze minimale verzorging was altijd slecht, zonder enige verbetering. Sluit jezelf op in je huis, en gooi de sleutel weg, want dat is iedereen hun enigste hoop om te blijven ademen...
 • Giedo Claesen

  11 maanden geleden
  Dat is dus die vent die eerder vond dat we ons niet druk moesten maken en dat maskers geen zin hadden. Wie gelooft zo iemand nog.
 • Frans Goovaerts

  11 maanden geleden
  bedankt proffesor om ons zo goed te informeren dat mag ook gezecht worden
 • Dirk Bytebier

  11 maanden geleden
  Sterkte aan alle familieleden van de overledene !
 1. Debietmeters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om ‘mestfraude’ te voorkomen

  Debietme­ters voor mest verplicht tegen 1 januari 2022 om ‘mestfraude’ te voorkomen

  Tegen 1 januari 2022 moeten alle mestvewerkings- en bewerkingsinstallaties in Vlaanderen uitgerust zijn met een debietmeter. De maatregel moet helpen om de fraude met mest tegen te gaan om zo de waterkwaliteit te verbeteren. Op vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu definitief het licht op groen gezet voor de verplichte invoering van debietmeters vanaf 2022.
 2. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  64

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 3. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  32

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"