Strenge maatregelen zoals het dragen van mondmaskers? De meeste Vlamingen hebben er geen enkele moeite mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Strenge maatregelen zoals het dragen van mondmaskers? De meeste Vlamingen hebben er geen enkele moeite mee. © Wannes Nimmegeers

CORONAPEILING. Voor 4 op de 10 Vlamingen mogen de regels strenger: “Bang dat we in het najaar weer in de problemen komen”

Nee, de Vlaming zit niet te wachten op grote versoepelingen van de coronamaatregelen. Voor vier op de tien mag alles zelfs wat strenger, zo blijkt uit de Coronapeiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Ook voor een festival of sfeervolle voetbalmatch staan de meesten niet te springen. De bezorgdheid om wat nog kan komen is groot. “Vooral op psychologisch vlak is dit heel lastig.”

 1. Agressie op Manchester City-fan: Slachtoffer en familie stellen zich burgerlijke partij tegen 5 verdachten

  Agressie op Manchester City-fan: Slachtof­fer en familie stellen zich burgerlij­ke partij tegen 5 verdachten

  De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, stelt zich met zijn echtgenote en twee kinderen burgerlijke partij tegen de vijf verdachten. “Guido De Pauw werd niet alleen enorm zwaar toegetakeld, maar werd nadien voor dood achtergelaten. Hij is nu ietwat aan de beterhand en kan beginnen aan een wellicht lange revalidatie”, zegt zijn advocaat Thomas Gillis.
 2. Hallucinante beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaande brug valt
  Play
  LEUVEN

  Hallucinan­te beelden: ouders en kind (1,5) beleven schrik van hun leven wanneer hun auto van openstaan­de brug valt

  Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag met de schrik vrijgekomen na een bizar incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. Ze reden halverwege de openstaande brug, toen de wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. “We onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken”, zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg.