Illustratiebeeld. Een medewerker scant de QR-code van het Covid Safe Ticket tijdens het Petit Esperanzah festival in Floreffe. (31/07/2021)
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Een medewerker scant de QR-code van het Covid Safe Ticket tijdens het Petit Esperanzah festival in Floreffe. (31/07/2021) © BELGA

Coronapas verdeelt de Wetstraat: “Vroeger geen ticket nodig? Dan nu ook geen Covid Safe Ticket”

Een Covid Safe Ticket om naar een huwelijk of buurtfeest te gaan? De socialisten zijn pro, de liberalen en Groen liggen al langer dwars. En ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt het te ver gaan. "Overal waar je in normale tijden zonder ticket naartoe kan, moet je nu ook zonder pasje binnen kunnen."

234 reacties

 • Bart Daelemans

  1 jaar geleden
  Probeer met donuts, donuts werken.
 • Sonia Vandeleene

  1 jaar geleden
  Als ik kan winkelen zonder mondmasker door het tonen van mijn covid safe ticket als volledig gevaccineerde dan doe ik dat met veel plezier.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Kirsten Hershe, alles wijst erop dat de nieuwe besmettingen en de patiënten die in ziekenhuizen zijn beland niet gevaccineerd waren. U bent natuurlijk vrij om daar te belanden of niet, de verzorgers hebt u wel nodig, dus zo vrij als u denkt, bent u niet.
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  je moet eens durven springen. De maatregelen afbouwen en geen maatregelen erbij. En voor de voorstanders, ga jij elke 5 minuten je pas laten zien? Of ga je op je voorhoofd een barcode tatoeëren. Als die pas ook op je smartphone is wel dan hoop ik dat je een goede batterij hebt of je kan de laatste winkel niet meer binnen. De kosten/baten zijn nu al compleet uit de hand aan het lopen. Wie ziek is thuis in isolatie, de rest vrij. En niet de minderheid beschermen door de meerderheid te beknotten.
 • Kirsten De Laet

  1 jaar geleden
  Indien men op dergelijke wijze gaat selecteren dan verhuis ik naar een Oostblok land want aan dergelijke fascistische regels wens ik geen deelname. Ik ben vrij geboren en hoef mij niet verantwoordelijk te stellen voor de gezondheid van mijn medemensen. Dus bepaal ikzelf om mij nooit te laten vaccineren doch toegang te hebben tot alle faciliteiten. Ik geef zwart op wit dat er mij niks overkomt en ook geen gevaar noch dreigement ben voor anderen. Het is toch té gek voor woorden aan het worden.