ANP/ECDC
Volledig scherm
© ANP/ECDC

Coronakaart kleurt nog roder: België nu op één na slechtste leerling van Europa

België is naar de tweede plaats gestegen in de lijst met landen die het zwaarst getroffen zijn door het nieuwe coronavirus in Europa. Nadat we vrijdag over Frankrijk heen sprongen, zijn we nu ook Spanje en Nederland gepasseerd. Alleen Tsjechië doet nog slechter.

86 reacties

 • Marc Blommaert

  11 maanden geleden
  Sneltesten moeten er komen. Bij twijfel is dit noodzakelijk zoals ook mensen willekeurig screenen .
 • Pascale Simmonds

  11 maanden geleden
  Als je bedenkt dat een groot deel van de testen uitgevoerd word als pre onderzoek ziekenhuisconsultatie en operatie , dan is het nu erger dan in de eerste golf !
 • Johan Vroonen

  11 maanden geleden
  Goed is het alleszins niet! Dat krijg je als je als beleidsmaker er niet in slaagt om alle activiteiten in je land op een veilige manier te organiseren. Openen van theaters, grote voetbalmatchen en bijeenkomsten met veel personen toelaten, het (middelbaar) onderwijs onveilig organiseren... Het virus houdt daar geen rekening mee.
 • Stefaan BOGAERT

  11 maanden geleden
  Covid19 verplaatst zich op alle mogelijke manieren. Als je rekening houdt met de bevolkingsdichtheid/km2 staat België op de 11e, Ijsland op de 1e en Tsjechië op de 2e plaats. Het blijft natuurlijk allemaal theorie en vatbaar voor interpretatie...
 • frans ornelis

  11 maanden geleden
  de virologen hebben duidelijk gefaald verkeerde maatregels getroffen na zeven maanden de bevolking gegijselt te hebben met allerhande beperkingen staan we nog altijd even ver en heeft het niets opgeleverd