ANP/ECDC
Volledig scherm
© ANP/ECDC

Coronakaart kleurt nog roder: België nu op één na slechtste leerling van Europa

België is naar de tweede plaats gestegen in de lijst met landen die het zwaarst getroffen zijn door het nieuwe coronavirus in Europa. Nadat we vrijdag over Frankrijk heen sprongen, zijn we nu ook Spanje en Nederland gepasseerd. Alleen Tsjechië doet nog slechter.

86 reacties

 • Marc Blommaert

  11 maanden geleden
  Sneltesten moeten er komen. Bij twijfel is dit noodzakelijk zoals ook mensen willekeurig screenen .
 • Pascale Simmonds

  12 maanden geleden
  Als je bedenkt dat een groot deel van de testen uitgevoerd word als pre onderzoek ziekenhuisconsultatie en operatie , dan is het nu erger dan in de eerste golf !
 • Johan Vroonen

  12 maanden geleden
  Goed is het alleszins niet! Dat krijg je als je als beleidsmaker er niet in slaagt om alle activiteiten in je land op een veilige manier te organiseren. Openen van theaters, grote voetbalmatchen en bijeenkomsten met veel personen toelaten, het (middelbaar) onderwijs onveilig organiseren... Het virus houdt daar geen rekening mee.
 • Stefaan BOGAERT

  12 maanden geleden
  Covid19 verplaatst zich op alle mogelijke manieren. Als je rekening houdt met de bevolkingsdichtheid/km2 staat België op de 11e, Ijsland op de 1e en Tsjechië op de 2e plaats. Het blijft natuurlijk allemaal theorie en vatbaar voor interpretatie...
 • frans ornelis

  12 maanden geleden
  de virologen hebben duidelijk gefaald verkeerde maatregels getroffen na zeven maanden de bevolking gegijselt te hebben met allerhande beperkingen staan we nog altijd even ver en heeft het niets opgeleverd
 1. Magnette wil gratis openbaar vervoer, maar vangt meteen bot
  24

  Magnette wil gratis openbaar vervoer, maar vangt meteen bot

  Een nieuwe dag, een nieuw duur idee van de PS, zo leek het wel de afgelopen week. Na de vraag van PS-staatssecretaris Thomas Dermine voor 600 miljoen federaal geld voor de heropbouw van Wallonië en het voorstel van vicepremier van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om mensen die zelf ontslag nemen ook een uitkering te geven, pleitte voorzitter Paul Magnette er dit weekend voor om het openbaar vervoer volledig gratis te maken. Kostprijs: 700 miljoen. Maar de liberalen lachten zijn voorstel meteen weg.
 2. Open Vld-voorzitter Lachaert over begroting: “Regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard”
  Play
  158

  Open Vld-voorzitter Lachaert over begroting: “Regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard”

  Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet de federale regering bij de begrotingsbesprekingen op zoek naar 2 tot 3 miljard euro. Dat vertelde hij deze middag in de VTM NIEUWS-studio. Volgens de voorzitter is er een compromis binnen de regering mogelijk, maar hij riep PS eveneens op om “niet elke dag ideeën te lanceren die niet betaalbaar zijn.” Lachaert benadrukt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) morgen de besparingen zal toelichten tijdens de septemberverklaring.