Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Coronacrisis amper impact op financieel vermogen Belgische gezinnen

De coronacrisis had amper impact op het financieel vermogen van Belgische gezinnen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de vierde ronde van de “Household Finance and Consumption Survey” (HFCS). De enquête werd uitgevoerd door de Nationale Bank en geeft inzicht in de economische activiteiten en financiële situatie van gezinnen.

20 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Durft men nu echt zeggen dat de prijzen niet enorm gestegen zijn tijdens de coronacrisis? Gaat men hetzelfde zeggen over de 'Oekraïne-crisis'? Vergelijk de prijzen eens van nu en pakweg 3 jaar geleden... Is uw inkomen met hetzelfde % gestegen? Ik dacht het niet!
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Eventjes nade ken:profiteurs hebben al VIER keer een indexering gekren en zodra de wefkende klasse in het vizier komt dan duikt ineens het sprongvirus weer op...toeval zeker...
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Die 9% stijging op 4 jaar. Is dat niet gewoon indexering door de inflatie. En tijdens corona werden we niet rijker. We konden gewoon minder ons geld uitgeven. Maar nu worden we wel heel snel veel armer.
 • Andy Van de velde

  2 maanden geleden
  En als we dit niet geloven maken ze ons wel iets anders wijs....
 • Chris Van den Eynde

  2 maanden geleden
  Man toch, wat een vergelijkingen, ik weet zeker dat ik serieus ingeleverd heb tijdens Corona, en wat is er al verdampt door zulke hoge inflatie? Dat beter opgevangen wordt door beter vermogenden. Hoe' komt het trouwens dat mensen van de lagere middenklasse, zulke bevragingen niet krijgen?
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Investeren in LEGO? Verzamelaar geeft advies: “Een schoonheidsfoutje in de productie kan je soms veel geld opleveren”
  PREMIUM

  Investeren in LEGO? Verzame­laar geeft advies: “Een schoon­heids­fout­je in de productie kan je soms veel geld opleveren”

  Olaf Steenhuis (37) uit Gilze werkt voor de educatieve organisatie Mad Science, maar kon zich als kind al urenlang bezighouden met het bouwen van LEGO-sets. Van daaruit was de stap naar verzamelen snel gezet. In totaal spendeerde hij al zo’n 20.000 euro aan zijn passie voor de steentjes. Intussen is hij goed bezig om van zijn hobby zijn beroep te maken met zijn bedrijfje ‘Let’s Go Steenhuis’ in Breda. De LEGO-fanaat legt ons uit waarom de plastieken blokjes zo’n booming business zijn, en waar je op moet letten wanneer je in dit populaire speelgoed wilt investeren.