De nieuwe coronacommissaris Pedro Facon
Volledig scherm
De nieuwe coronacommissaris Pedro Facon © Photo News

Coronacommissaris Pedro Facon over testcapaciteit in ons land: “We kunnen niet snel genoeg volgen”

Als nieuwe coronacommissaris wil Pedro Facon het crisismanagement en het grote aantal verschillende organen reorganiseren. Zo moet onder meer de samenstelling van Celeval herbekeken worden. Ook geeft Facon toe dat de testcapaciteit in ons land momenteel stevig onder druk staat. “We kunnen niet snel genoeg volgen”, klinkt het op Radio 1. 

17 reacties

 • Guy Bekaert

  3 maanden geleden
  Deze ganse handel is boeren bedrog , de waarheid is volgens mij dat er nog steeds een tekort aan test materiaal is . Door minder te testen zullen de cijfers dalen zodat de politiek kan zeggen dat de getroffen maatregelen geholpen hebben. Dit land werkt niet niet meer, met deze maatregelen stevenen wij af op een totale Lockdown . De gewone winkels zien geen mensen meer  dit is een gevolg van het sluiten van de restaurants , gezellig winkelen gaat niet meer , Dus stop met die leugens !
 • Dirk Van Nuffel

  3 maanden geleden
  Frank Vandenbroucke zit bezig over we moesten snel schakelen.Dat is wat men krijgt als men een uitgerangeerde politicus die betrokken was was bij één van grootste corruptie zaken(Augusta) ooit in ons land terug opvist.In een auto zonder motor is het nutteloos schakelen.Corona Commissaris Pedro Falcon we kunnen niet snel genoeg volgen?Niet verwonderlijk als men weet dat onze omringende buurlanden miljoenen sneltest bestelden en België er welgeteld nul bestelde.
 • Dirk Verschueren

  3 maanden geleden
  In augustus kondigde De Backer (partijgenoot van onze premier) aan dat er tegen het najaar 90000 testen per dag gingen zijn. Het najaar zal laat vallen dit jaar.
 • Philip Vertommen

  3 maanden geleden
  Tot 90.000 tests per dag zei de politiek een tijdje geleden, nu verzuipt men al bij 70.000, was dit dus ook weer een politieke kwakkel? Wat met sport en cultuur, geld daar dan ook de regel alleen testen indien er symptomen zijn of blijven die weer boven de gewone man staan?
 • Bruyninckx Christel

  3 maanden geleden
  Schande.Maar voetballers testen, dat is prioriteit.In china testen ze 9 miljoen in drie dqgen voor een uitbraak van twaalf! Gevallen.We zijn als europees,beschaafd,welvarend land bij de slachtste van de wereld.Dringend eens gaan onderzoeken waar dat aan ligt.Het is beschamend en dodelijk voor mens,gemoed en economie.Cijfers gaan  nu wel dalen!
 1. Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroorzaakt: parket start moordonderzoek tegen bestuurder (21)
  Play
  Melsbroek

  Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroor­zaakt: parket start moordonder­zoek tegen bestuurder (21)

  Het dodelijke verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel) van vorige week vrijdag werd mogelijk bewust veroorzaakt door de 21-jarige bestuurder. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De bestuurder knalde tegen de gevel van een bedrijfsgebouw. De 21-jarige werd in kritieke toestand afgevoerd, maar voor zijn 29-jarige vriendin - die als passagier in de wagen zat - kwam alle hulp te laat. Er werd nu een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord tegen de bestuurder.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw