Pedro Facon.
Volledig scherm
Pedro Facon. © Photo News

Coronacommissaris Pedro Facon op weg naar topjob bij RIZIV

Afzwaaiend coronacommissaris Pedro Facon wordt wellicht de nummer twee van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsuitkering (RIZIV). Dat schrijft De Tijd.

  1. Onderwijsinstellingen kunnen nog afwijken van ‘knip’ na tweede bachelor

    Onderwijs­in­stel­lin­gen kunnen nog afwijken van ‘knip’ na tweede bachelor

    De onderwijsinstellingen kunnen nog steeds afwijken van de zogenaamde ‘knip’ na de tweede bachelor als daar een goede reden voor is. Dat benadrukte Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement bij het debat over het ontwerpdecreet. De ‘knip’ houdt in dat studenten die in het academiejaar 2023-2024 in het hoger onderwijs starten, na het tweede jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit het eerste jaar. Zo niet, mogen ze niet naar het derde jaar overgaan.
  2. Hervorming verkeersbelasting in Wallonië veroorzaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen

    Hervorming verkeersbe­las­ting in Wallonië veroor­zaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen

    In Wallonië krijgt de hervorming van de verkeersbelasting felle kritiek. Bevoegd minister Philippe Henry (Ecolo) kwam met het plan voor de hervorming, die stelt dat eigenaars van grote auto’s vanaf 2023 meer zullen moeten betalen dan eigenaars van kleinere auto’s. “Het doel is om mensen aan te moedigen om minder vervuilende, maar ook minder dure automodellen te kopen”, legde Henry eerder uit bij ‘RTL Info’. FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie, berekende in samenwerking met ‘SudInfo’ het verschil tussen de bedragen die Walen en Vlamingen moeten betalen, en legt daarmee een enorme prijskloof bloot.