Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Coronacijfers stijgen: dagelijks iets meer dan 1600 nieuwe besmettingen en 38 ziekenhuisopnames

De coronacijfers blijven stijgen in ons land. Tussen 29 juli en 4 augustus werden elke dag gemiddeld 38,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis (+21 procent). Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Er liggen nu 369 mensen in de ziekenhuizen, van wie 92 op de intensieve zorg.

73 reacties

 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  De grote versoepelingen en het massaal vaccineren van joingeren met 'One shot J&J' vlak voor de vakantie om 'vrijheid' te creëren, zal ons misschien nog zuur opbreken. Wacht maar tot begin september, wanneer iedereen terug is van vakantie. De regering moest kiezen tussen populaire maatregelen en volksgezondheid... Faites vos jeux...
 • Geert Deseyne

  1 maand geleden
  Dat het aantal besmettingen stijgen, is te wijten aan de laksheid van de bevolking, niets meer niets minder. Eén positieve test is er één te veel, en iedere ziekenhuisopname is er één te veel. Maar ja, het enige waar sommigen aan denken is uitgaan en reizen. Wacht maar tot september, dan alles weer dicht en de een begrotingstekort om u tegen te zeggen, dankzij de bende egisten die alles aan hun laars lappen, en dat is niet de schuld van de overheid zoals sommigen hier beweren.
 • Jurgen Vermaut

  1 maand geleden
  Als je de cijfers beekijkt van Siensano op hun site dan valt enorm op dat de overgrote meerderheid van de besmettingen zich voordoet bij de 10 tot 29 jarigen. Of te wel de groep die nog niet volledig kan gevaccineerd zijn, maar dus ook de groep die er weinig of niet ziek van is maar moet getest worden om op reis te kunnen gaan of terugkomt van reis.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Dat het aantal besmettingen stijgt nu alle winkels, cafe's, restaurants en pretparken weer open zijn en we terug vrij mogen reizen is niet meer dan normaal. Gelukkig zijn de meeste mensen gevaccineerd en dus beschermt zodat haast niemand meer sterft of in het ziekenhuis beland.
 • Davy Vermeire

  1 maand geleden
  Waarom blijven zeuren over besmettingen . Het moet gaan over ziekenhuisopname en sterfgevallen de rest is van geen belang , vaccinatie dient moet om besmettingen te voorkomen maar ziektebeeld te verminderen