Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst. © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Coronacij­fers dalen, maar Marc Van Ranst blijft voorzich­tig: "De regering zal bepalen wat er eerst kan: weer op café gaan of de bomma bezoeken”

De coronacijfers gaan de goede kant uit. Het aantal nieuwe besmettingen is vorige week opnieuw met vijftien procent gedaald. “Als we de maatregelen aanhouden”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs, “kunnen we een derde golf vermijden.” Maar u en ik hebben de neiging om bij dalende cijfers ook meteen aan versoepelingen te denken. Volgens Marc Van Ranst is het daar nog net iets te vroeg voor. En toch kunnen we ons ergens aan optrekken, zegt hij. “Door de huidige maatregelen hebben we 10.000 mensenlevens gered.” 

184 reacties

 • Pierre Lakiere

  10 maanden geleden
  Of de jeugd terug laten sporten in een sporthal
 • Geert Lecointre

  10 maanden geleden
  10 000 levens gered, allemaal goed en wel, maar we kunnen hier toch niet allemaal blijven bestaan op deze aardbol. Ik vind het een selectie van de natuur. Al die ver gezochte maatregelen vind ik stilaan een overdreven gedoe. Mijn buren hebben allemaal corona al gehad. En na een week later was dit over.
 • Jean Lazoore

  10 maanden geleden
  Ze hebben het al luid en klaar gezegd : Na Corona zal de factuur betaald moeten worden, tussen de 50 en 60 miljard BIJKOMENDE Corona schulden, hou jullie maar vast , WIE zal er betalen ? Ge moogt 3 keer raden !
 • Arthur Morgan

  10 maanden geleden
  Hier ook Norbert. En bij zowat iedereen die wij kennen ook. Iedereen ziet iedereen nog zoveel ze willen. Alleen is het doorgaans in groepjes van 2 en met meer afstand dan normaal.
 • danny renard

  10 maanden geleden
  1000 levens gered? En hoeveel hebben julie en de politiekers er verwoest met het geklungel alleen al?
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.