Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst. © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Coronacij­fers dalen, maar Marc Van Ranst blijft voorzich­tig: "De regering zal bepalen wat er eerst kan: weer op café gaan of de bomma bezoeken”

De coronacijfers gaan de goede kant uit. Het aantal nieuwe besmettingen is vorige week opnieuw met vijftien procent gedaald. “Als we de maatregelen aanhouden”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs, “kunnen we een derde golf vermijden.” Maar u en ik hebben de neiging om bij dalende cijfers ook meteen aan versoepelingen te denken. Volgens Marc Van Ranst is het daar nog net iets te vroeg voor. En toch kunnen we ons ergens aan optrekken, zegt hij. “Door de huidige maatregelen hebben we 10.000 mensenlevens gered.” 

184 reacties

 • Pierre Lakiere

  8 maanden geleden
  Of de jeugd terug laten sporten in een sporthal
 • Geert Lecointre

  8 maanden geleden
  10 000 levens gered, allemaal goed en wel, maar we kunnen hier toch niet allemaal blijven bestaan op deze aardbol. Ik vind het een selectie van de natuur. Al die ver gezochte maatregelen vind ik stilaan een overdreven gedoe. Mijn buren hebben allemaal corona al gehad. En na een week later was dit over.
 • Jean Lazoore

  8 maanden geleden
  Ze hebben het al luid en klaar gezegd : Na Corona zal de factuur betaald moeten worden, tussen de 50 en 60 miljard BIJKOMENDE Corona schulden, hou jullie maar vast , WIE zal er betalen ? Ge moogt 3 keer raden !
 • Arthur Morgan

  8 maanden geleden
  Hier ook Norbert. En bij zowat iedereen die wij kennen ook. Iedereen ziet iedereen nog zoveel ze willen. Alleen is het doorgaans in groepjes van 2 en met meer afstand dan normaal.
 • danny renard

  8 maanden geleden
  1000 levens gered? En hoeveel hebben julie en de politiekers er verwoest met het geklungel alleen al?
 1. Waalse transportgroep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel

  Waalse transport­groep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhan­del

  Het Waalse transportbedrijf Jost Group heeft een schikking met het federaal parket getroffen in het jarenlange onderzoek naar sociale fraude. Dat schrijft De Tijd. Jost zou zo'n 30 miljoen euro betalen. Het op twee na grootste transportbedrijf van ons land en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel.
 2. Tegenstrijdige verklaringen, een twijfelachtig pv en camerabeelden: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)
  PREMIUM
  19

  Tegenstrij­di­ge verklarin­gen, een twijfelach­tig pv en camerabeel­den: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)

  “We hebben het besproken met drie, dat gebeurt heel snel.” Dat verklaarde één van de agenten aan Comité P, die hen confronteerde met de beslissing om Jim Cooreman (36) niet naar een dokter maar naar een cel te brengen. Het onderzoek naar de dood van Jim Cooreman - die twee jaar geleden in een politiecel stierf - zit vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, die de verhoren met Comité P konden bekijken. De agenten riskeren nu een vervolging voor zijn dood.