Analyse van PCR-testen (ter illustratie)
Volledig scherm
Analyse van PCR-testen (ter illustratie) © Photo News

CORONACIJFERS. Besmettingen stijgen tot meer dan 6.000 per dag, aantal overlijdens stijgt met bijna 50 procent

De Belgische coronacijfers blijven verder stijgen. Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 28 juni en 4 juli gestegen tot gemiddeld 6.271 per dag. Het aantal overlijdens stijgt fors, met 45 procent, zo blijkt uit de jongste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. 

 1. WEERBERICHT. Actief koufront trekt door het land met vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien, rest van de week zeer wisselvallig met regen of buien

  WEERBE­RICHT. Actief koufront trekt door het land met vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien, rest van de week zeer wisselval­lig met regen of buien

  Een actief koufront trekt maandagnamiddag vanaf de kust door het land. Aan de achterzijde van het koufront bevindt zich onstabiele zeelucht, waarin vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien ontstaan. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met soms intense buien en minima tussen 5 en 11 graden, meldt het KMI.
 2. Bewoners dementieafdeling wzc Sint-Jozef krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
  Moerzeke

  Bewoners dementieaf­de­ling wzc Sint-Jo­zef krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te bezorgen en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.