CORONACIJFERS. Aantal geregistreerde besmettingen stijgt tot meer dan 5.000 per dag

De Belgische coronacijfers blijven verder stijgen. Het aantal nieuwe, geregistreerde besmettingen met het coronavirus is tussen 25 juni en 1 juli gestegen tot gemiddeld 5.518 per dag, zo blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Het aantal overlijdens is in die periode toegenomen met 67 procent.

31 reacties

 • Davy Descan

  1 maand geleden
  ik zou persoonlijk terug voor een tijdje terug het cst ticket terug boven halen om dat ik denk dat je zo weer meer mensen gaat kunnen over halen ;om het uit eindelijk toch te laten doen :we hebben de bewijzen gezien dat het werkt ;zonder cst ga je niet het zelfde resultaat halen en veel mensen zullen dat misschien zien als een verplichting ;maar de cijfers liggen er niet om
 • Danny Buyse

  1 maand geleden
  Heb het begin april opgelopen. 3 dagen hevige keelpijn, geen koorts of andere symptomen. Blijkbaar is het duidelijk dat bij iedereen niet dezelfde proportionele symptomen verschijnen na besmetting. .
 • stefan crama

  1 maand geleden
  Dit virus gaat nooit meer weg. Moeten we dan ons hele leven opofferen en nooit nog genieten van het leven. Vooral als je weet dat 95 % er weinig of geen last van heeft. Financieel, economisch en sociaal een ramp.
 • Johan Aerts

  1 maand geleden
  2de booster prik in september ? Ik zouw maar al beginnen mijn gedacht.
 • Walter Lippens

  1 maand geleden
  Massa evenementen voor eens en voor ALTIJD verbieden.
 1. Verkeersexpert geeft gouden tip voor zwart verkeersweekend: "Vertrek niét 's ochtends vroeg”
  Play

  Verkeersex­pert geeft gouden tip voor zwart verkeers­week­end: "Vertrek niét 's ochtends vroeg”

  VAB waarschuwt voor een tweede zwart weekend op de weg deze zomer. Vooral in Frankrijk worden problemen verwacht, maar ook andere landen blijven niet gespaard. Stijn Smets van mobiliteitsorganisatie VAB legt bij HLN LIVE uit waar de grootste files worden verwacht én geeft ook een gouden tip. “Het klinkt misschien raar, maar je vertrekt beter niet vroeg in de ochtend”, aldus de verkeersexpert.