Nieuwe maand, nieuwe regels. Een overzicht.
Volledig scherm
Nieuwe maand, nieuwe regels. Een overzicht. © Getty, Belga, ISOPIX

Coronacertificaat geldig in EU en heel wat uitkeringen omhoog: dit verandert allemaal vanaf vandaag, 1 juli

Nieuwe maand, nieuwe regels. Dat is in juli niet anders. Zo is onder meer vanaf vandaag, 1 juli, het coronacertificaat geldig in alle EU-landen, gaan vanaf vandaag heel wat uitkeringen omhoog en worden kleine aankopen van buiten de EU duurder. In dit stuk bundelen we de belangrijkste veranderingen. 

106 reacties

 • Marijke Dello

  2 jaar geleden
  Vlaamse bevoegdheid waar blijft onze beloofde corona premie voor de woonzorgcentrum. De ziekenhuizen hebben deze al lang ontvangen van de federale. 1 juli was de uiterlijke datum, ik zie nog steeds geen premie op mijn rekening staan.
 • De Metsler Marc

  2 jaar geleden
  Uitkeringen omhoog, ik heb mijn pensioen niet zien verhogen in tegendeel zien verminderen in waarde, want de diesel, benzine en andere zijn enorm gestegen zelfs de voeding normaal als dit allemaal stijgt zouden de wedden en pensioenen moeten stijgen
 • Ann Verschueren

  2 jaar geleden
  Een voltijdse bezigheid, karel dillen, Het is maar waar je content mee bent als levenskwaliteit, dat is het belangrijkste :-)
 • Rudi Iven

  2 jaar geleden
  Na een loopbaan van 45 jaar als vast benoemde ambtenaar wordt ik beschouwd als vet betaalde gepensioneerde. Sinds dit jaar is mijn uitkering al tweemaal aangepast. En niet in mijn voordeel want mijn laatste uitkering is liefst 190 euro (aanpassing bedrijfsvoorheffing) minder dan de vorige maanden. Yep, ik heb nu 1500 euro, dat noemen ze dan minimum pensioenen gelijk trekken.
 • karel dillen

  2 jaar geleden
  Voor die duurdere online pakjes heb ik al lang tegenmaatregelen als ik in België ben : winkelen in Aldi, Lidl en Mère IPV Colruyt of Delhaize, films en muziek downloaden IPV kopen, afzeggen aanhuisbestelling van brood en bier, enkel internet IPV pakket, geen café of restaurantbezoek meer. Denk niet dat de Belgische middenstand er veel voordelen zal uithalen. IPV AliExpress wordt het dan wat meer eBay Duitsland of Nederland. Ook meer snuisteren in kringloopwinkels.