Nieuwe maand, nieuwe regels. Een overzicht.
Volledig scherm
Nieuwe maand, nieuwe regels. Een overzicht. © Getty, Belga, ISOPIX

Coronacertificaat geldig in EU en heel wat uitkeringen omhoog: dit verandert allemaal vanaf vandaag, 1 juli

Nieuwe maand, nieuwe regels. Dat is in juli niet anders. Zo is onder meer vanaf vandaag, 1 juli, het coronacertificaat geldig in alle EU-landen, gaan vanaf vandaag heel wat uitkeringen omhoog en worden kleine aankopen van buiten de EU duurder. In dit stuk bundelen we de belangrijkste veranderingen. 

106 reacties

 • Marijke Dello

  7 maanden geleden
  Vlaamse bevoegdheid waar blijft onze beloofde corona premie voor de woonzorgcentrum. De ziekenhuizen hebben deze al lang ontvangen van de federale. 1 juli was de uiterlijke datum, ik zie nog steeds geen premie op mijn rekening staan.
 • De Metsler Marc

  7 maanden geleden
  Uitkeringen omhoog, ik heb mijn pensioen niet zien verhogen in tegendeel zien verminderen in waarde, want de diesel, benzine en andere zijn enorm gestegen zelfs de voeding normaal als dit allemaal stijgt zouden de wedden en pensioenen moeten stijgen
 • Ann Verschueren

  7 maanden geleden
  Een voltijdse bezigheid, karel dillen, Het is maar waar je content mee bent als levenskwaliteit, dat is het belangrijkste :-)
 • Rudi Iven

  7 maanden geleden
  Na een loopbaan van 45 jaar als vast benoemde ambtenaar wordt ik beschouwd als vet betaalde gepensioneerde. Sinds dit jaar is mijn uitkering al tweemaal aangepast. En niet in mijn voordeel want mijn laatste uitkering is liefst 190 euro (aanpassing bedrijfsvoorheffing) minder dan de vorige maanden. Yep, ik heb nu 1500 euro, dat noemen ze dan minimum pensioenen gelijk trekken.
 • karel dillen

  7 maanden geleden
  Voor die duurdere online pakjes heb ik al lang tegenmaatregelen als ik in België ben : winkelen in Aldi, Lidl en Mère IPV Colruyt of Delhaize, films en muziek downloaden IPV kopen, afzeggen aanhuisbestelling van brood en bier, enkel internet IPV pakket, geen café of restaurantbezoek meer. Denk niet dat de Belgische middenstand er veel voordelen zal uithalen. IPV AliExpress wordt het dan wat meer eBay Duitsland of Nederland. Ook meer snuisteren in kringloopwinkels.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Groen-fractieleider Rzoska: “De Vlaamse regering lijkt intussen op een Tefalpan met krassen”

  Groen-fractielei­der Rzoska: “De Vlaamse regering lijkt intussen op een Tefalpan met krassen”

  Groen-fractieleider Björn Rzoska is vernietigend over het palmares van de Vlaamse regering halfweg de legislatuur. “De Vlaamse regering lijkt intussen op een Tefalpan met krassen. Alles bakt aan, waardoor de Vlaming het geserveerde beleid niet lust”. Hij verwijst naar het PFOS-schandaal, het gebrek aan goed bestuur op vlak van milieu en klimaat, de crisissen in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang.