Archiefbeeld. Coronacommissaris Pedro Facon tijdens het overlegcomité met de federale regering.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Coronacommissaris Pedro Facon tijdens het overlegcomité met de federale regering. © BELGA

Coronabarometer met kleurcodes wordt vrijdag voorgesteld op Overlegcomité

De langverwachte coronabarometer is zo goed als klaar en wordt vrijdag op het Overlegcomité voorgesteld. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open Vld). Adviesorgaan Celeval heeft gisteren nog een laatste keer vergaderd over de aanbevelingen. 

8 reacties

 • Dominique Vanmullem

  8 maanden geleden
  een barometer. waar blijven ze het halen. zal weer in orde zijn hier in belgie.
 • Kevin De Greef

  8 maanden geleden
  Tip voor de regering, kijk eens op de pagina van voetbal Vlaanderen. B10min geleden beslist wat mag en niet mag op gebied van amateurvoetbal en dat in een zeer overzichtelijke barometer. Op 10min tijd e, geen 10u of meer
 • Karel Flanders

  8 maanden geleden
  Één regel hier, een andere daar,... lapmiddeltjes tot alles om zeep is. Zouden ze niet beter nu een volledige lockdown doen van 3 weken en de grenzen dicht zodat we ervan af zijn voordat het griepseizoen begint. Het zou me veel geld kosten maar liever m'n dierbaren behouden.
 • Franky Malfliet

  8 maanden geleden
  Ben benieuwd zal weer fantastisch werken
 • Stijn Meyers

  8 maanden geleden
  Wie commentaar heeft op die barometer kan beter zelf in lockdow gaan. Maar klaag niet op de media
 1. Vaccinoloog Isabel Leroux-Roels over tegenvallende resultaten CureVac: “We raden proefpersonen aan goedgekeurd vaccin te nemen”
  Play
  3

  Vaccino­loog Isabel Le­roux-Roels over tegenval­len­de resultaten CureVac: “We raden proefperso­nen aan goedge­keurd vaccin te nemen”

  Vaccinoloog Isabel Leroux-Roels reageert “heel teleurgesteld” op het nieuws dat het coronavaccin van CureVac maar 47 procent bescherming biedt volgens een eerste tussentijdse analyse. Daarmee voldoet het niet om ingezet te worden in de strijd tegen het coronavirus. Er waren ook 2.000 Belgen betrokken bij de studie rond het nieuwe vaccin. Het UZ Gent raadt zijn proefpersonen aan om een ander vaccin te nemen bij hun vaccinatiecentrum.