Premier De Croo en minister Vandenbroucke na het overlegcomité van vrijdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo en minister Vandenbroucke na het overlegcomité van vrijdag. © Photo News

‘Coronabarometer’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”

Drie keer een Overlegcomité in evenveel weken tijd met drie keer strengere maatregelen. Dit wekelijks gebakkelei kwam de regeringen in dit land al op veel kritiek te staan. Steeds meer experten én politici vragen daarom om eindelijk een coronabarometer in te voeren, waarbij vooraf bepaalde maatregelen gekoppeld worden aan duidelijke drempels, zoals besmettingen of ziekenhuisopnames. Het ziet er nu naar uit dat die barometer er inderdaad zal komen.

254 reacties

 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  We kunnen niet alle problemen op de regering afschuiven, dat zou maar al te makkelijk zijn. Men had veel beter kunnen doen, wat weet iedereen, maar ook als er andere partijen aan de macht waren zou het virus niet plots minder problemen veroorzaken.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Vooruit-voorzitter Rousseau haalt hard uit: "Waarom heb je experts als je niet luistert? Mr Vandenbroucke.
 • Ronny Van de Wal

  1 maand geleden
  De politieke 'barometer'is intussen tot ver onder het vriespunt gedaalt.En het ergste nog is dat onze politici het niet doorhebben.Zij vinden van zichzelf dat ze,'goed bezig zijn'.Ze kunnen de 'barometer' erop nazien bij de volgende verkiezingen.Kunnen ze misschien proberen een Stravinski regering te vormen.Als het kind maar een naam heeft.
 • Kurt Vanhaverbeke

  1 maand geleden
  Die barometer is niet beter dan de manier waarop Vivaldi bezig is. Open, toe, en vooral halfslachtige maatregelen.
 • Karel Dillen

  1 maand geleden
  Begin met alles te herfederaliseren want met NVA mag je je altijd aan populisme en politieke spelletjes verwachten. Goed bestuur noemen ze dat dan nog. Verder maatregelen nemen op lange duur en streng genoeg en vooral erop toezien dat ze nageleefd worden. We hebben eindelijk een bekwame minister van Volksgezondheid laat hem dan zijn ding doen of we zitten binnen 20 jaar nog met een coronaepidemie
 1. Zara Rutherford (19) landt maandag na haar solovlucht rond de wereld: “Turbulentie. Stormen. Vulkanen. Sneeuw. Daar word ik niet meer zenuwachtig van. Ik los het wel op”
  PREMIUM

  Zara Rutherford (19) landt maandag na haar solovlucht rond de wereld: “Turbulen­tie. Stormen. Vulkanen. Sneeuw. Daar word ik niet meer zenuwach­tig van. Ik los het wel op”

  Zes maanden zal ze onderweg zijn geweest in haar kleine vliegtuigje, wanneer ze maandag landt in België. Helemaal alleen zat ze in de cockpit, van Wevelgem naar Wevelgem — langs Groenland, Colombia, Alaska en Siberië, voorbij Japan en India, over de Arabische woestijn en zo terug naar Europa. Ze vloog over vulkanen en bevroren zeeën, kwam op een haar na in een tropische storm terecht en kijkt nu vooral uit naar een belegd broodje uit de sandwichbar thuis in Kortrijk. Ze gaat recht de geschiedenisboeken in, want een jongere vrouw deed het Zara Rutherford (19) nooit voor. Dit is een reconstructie van haar stunt, in tien emoties.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.