Medisch directeur Guh Hans (UZA).
Volledig scherm
Medisch directeur Guh Hans (UZA). © VTM Nieuws

Corona viseert minder 65-plussers: “Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar”

In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.

43 reacties

 • johan lanoot

  1 maand geleden
  Oproep aan de overheid: sneller de jongeren en middelbare leeftijd vaccineren. Het argument dat deze geen gevaar lopen telt niet meer.
 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  Hoe je ook alles draait of keert, iemand die zoveel mogelijk contact vermijd raakt niet besmet, en al die beweringen en reacties hier zijn altijd in het voordeel van eigen ego, het virus is maar zichtbaar in de cijfers na 14 dagen, dus nu stijgingen van dingen die 14 dagen geleden gebeurden, de scholen zijn nu open maar nog maar 7 dagen, dus binnen 7 dagen zien we de gevolgen daarvan, de feestjes ook pas binnen 14 dagen en de kust besmetters ook binnen 7 dagen dus kijk wat 14 dagen geleden was.
 • barbara Tack

  1 maand geleden
  Ze hadden eerst de mensen die gaan werken en actief zijn moeten vaccineren. Dan hadden we er beter opgestaan
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Dat de universiteiten eens een verplichte seminar maken voor alle studentjes met de gevolgen die covid heeft voor iedereen, en maakt dat ze alles eens bekijken uit perspectief (want dat woord gebruiken ze graag) van de 'oudere' mensen die op gevaar van infectie elke dag moeten gaan werken in zo best maar niet altijd mogelijke maatregelen en op gevaar van infectie + de gevolgen ervan. Ik zou met plezier in de studentes hun cocon leven nu, de veiligste die je kan hebben!
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Wij ouderen hebben ook gestudeerd en staan nu uiteraard vele jaren verder in het leven. Studenten kunnen zoals bewezen amper tot de volwassenen gerekend worden en moeten gestuurd worden in een pandemie, ze horen dit niet graag maar het is zo. Te velen denken dat univ. jaren enkel dienen om te feesten en het studeren bijzaak is. Niets is minder waar natuurlijk. Ik zou zeggen, maak van de nood een deugd, gehoorzaam en gebruik jullie energie om te studeren. Feesten kan je nog je hele leven!
 1. Twee “evenwaardige” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Twee “evenwaar­di­ge” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Er zijn nog altijd twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. Het gaat om het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund en het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital, zo bevestigt ACLVB-afgevaardigde Els De Coster. De biedingen verschillen amper van elkaar: beide overnemers zouden nagenoeg alle activa en het gros van het personeel willen overnemen. “Het gaat om evenwaardige biedingen, en dus zal uiteindelijk de rechtbank de knoop moeten doorhakken”, aldus De Coster.
 2. Concertsector gelooft niet meer in normale festivalzomer: “Dan maar mikken op het najaar”
  PREMIUM

  Concertsec­tor gelooft niet meer in normale festivalzo­mer: “Dan maar mikken op het najaar”

  Met de annulatie van Graspop Metal Meeting 2021 lijkt de eerste vallende dominosteen alweer een volledige festivalzomer weg te vegen. De zoveelste opdoffer voor de mensen uit de concertsector – muzikanten, technici en boekingsagenten – die intussen al een jaar geen podium van dichtbij hebben gezien. Wij laten drie van hen aan het woord: “Waarom gaat die vaccinatie toch zo tergend traag?”
 1. Smartschool: “Scholieren voeren steeds meer netwerkaanvallen uit op scholen om lessen plat te leggen”
  23

  Smart­school: “Scholieren voeren steeds meer netwerkaan­val­len uit op scholen om lessen plat te leggen”

  Het digitaal schoolplatform Smartschool waarschuwt voor een escalatie van netwerkaanvallen gericht op schoolmodems, met als doel het afstandsonderwijs en internetgebruik in de school te verstoren. Het gaat om dataverkeer dat bewust en doelgericht, dus met slechte intenties, wordt gecreëerd, vooral door jongeren van secundaire scholen. Dat meldt Smartbit, het bedrijf achter Smartschool.
 1. Mondmaskerjurk gaat naar Miss Universe
  Play

  Mondmasker­jurk gaat naar Miss Universe

 2. American footballspeler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"
  Play

  American football­spe­ler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"