Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Corona-tracingapp komt er dan tóch: hoe werkt het? En wat met uw privacy?

Er is veel over gediscussieerd, geruzied zelfs, maar de Belgische corona-contacttracingapp voor de smartphone komt er in september dan tóch. Hoe zal de applicatie - een naam is er nog niet - precies werken? Wat gebeurt er met mijn gegevens, en komt dit niet te laat? De betrokken experts beantwoorden de 10 meest gestelde vragen.

 1. INTERVIEW. Karine Moykens, de vrouw die de chaos in de woonzorgcentra aanpakte en nu het contacttracing op punt gaat zetten
  PREMIUM

  INTERVIEW. Karine Moykens, de vrouw die de chaos in de woonzorg­cen­tra aanpakte en nu het contacttra­cing op punt gaat zetten

  Een tracingapp. Geen tracingapp, maar enkel contacttracers. Toch een tracingapp. Veel duidelijkheid zat er de voorbije weken en maanden weer niet in het beleid. Nadat ze eerst de crisissituatie in de woonzorgcentra mocht oplossen, mag topambtenaar Karine Moykens nu ook dat varkentje wassen. Ze volgt Emmanuel André op als voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. Daarnaast blijft ze de taskforce voor de zorgvoorzieningen leiden.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Tracingapp komt er in september: hij zal voor hele land hetzelfde zijn en wordt gemaakt naar Duits model

  Tracingapp komt er in september: hij zal voor hele land hetzelfde zijn en wordt gemaakt naar Duits model

  Vanaf september moet er in ons land een tracingapp beschikbaar zijn om de verspreiding van het nieuwe coronavirus verder in te dijken. Dat heeft de voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing Karine Moykens gezegd in De ochtend op Radio 1. Alle regio's en deelstaten zullen de app samen ontwikkelen, waardoor het hele land met hetzelfde systeem zal werken. Dat zal gebaseerd zijn op het platform dat in Duitsland wordt gebruikt.
 3. ONZE OPINIE. Wraakroepend is het, de amateuristische manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Wraakroe­pend is het, de amateuris­ti­sche manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten

  “Marc Van Ranst heeft goed nieuws voor Belgen die het voelen kriebelen”, kopte deze krant op 23 mei. Aangevuld met een citaat van de viroloog, “Reizen is oké, als corona maar onder controle is op bestemming.” Ook in andere kranten verschenen vergelijkbare quotes: “Er is niks mis met op reis gaan, op voorwaarde dat het risico op besmetting daar niet groter is dan hier.” Na dit weekend - en de opflakkeringen van Corona in Spanje - was de teneur anders. “Toeristische reizen zijn nog niet aan de orde”, zei Van Ranst in het journaal.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?