Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Corona-tracingapp komt er dan tóch: hoe werkt het? En wat met uw privacy?

Er is veel over gediscussieerd, geruzied zelfs, maar de Belgische corona-contacttracingapp voor de smartphone komt er in september dan tóch. Hoe zal de applicatie - een naam is er nog niet - precies werken? Wat gebeurt er met mijn gegevens, en komt dit niet te laat? De betrokken experts beantwoorden de 10 meest gestelde vragen.

 1. INTERVIEW. Karine Moykens, de vrouw die de chaos in de woonzorgcentra aanpakte en nu het contacttracing op punt gaat zetten
  PREMIUM

  INTERVIEW. Karine Moykens, de vrouw die de chaos in de woonzorg­cen­tra aanpakte en nu het contacttra­cing op punt gaat zetten

  Een tracingapp. Geen tracingapp, maar enkel contacttracers. Toch een tracingapp. Veel duidelijkheid zat er de voorbije weken en maanden weer niet in het beleid. Nadat ze eerst de crisissituatie in de woonzorgcentra mocht oplossen, mag topambtenaar Karine Moykens nu ook dat varkentje wassen. Ze volgt Emmanuel André op als voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. Daarnaast blijft ze de taskforce voor de zorgvoorzieningen leiden.
 2. ONZE OPINIE. Wraakroepend is het, de amateuristische manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Wraakroe­pend is het, de amateuris­ti­sche manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten

  “Marc Van Ranst heeft goed nieuws voor Belgen die het voelen kriebelen”, kopte deze krant op 23 mei. Aangevuld met een citaat van de viroloog, “Reizen is oké, als corona maar onder controle is op bestemming.” Ook in andere kranten verschenen vergelijkbare quotes: “Er is niks mis met op reis gaan, op voorwaarde dat het risico op besmetting daar niet groter is dan hier.” Na dit weekend - en de opflakkeringen van Corona in Spanje - was de teneur anders. “Toeristische reizen zijn nog niet aan de orde”, zei Van Ranst in het journaal.
 3. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance