Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Corona slaat gat van 35,6 miljard in begroting

De coronacrisis heeft de overheid vorig jaar 35,6 miljard euro gekost. Dat blijkt uit het officiële begrotingsresultaat, dat De Tijd kon inkijken. Het totale tekort van 44,9 miljard is in absolute cijfers het grootste ooit.

75 reacties

 • jaak wittouck

  6 maanden geleden
  Eerlijk is eerlijk wie meest kreeg moet later ook meest terug betalen ,wie niets kreeg waarom zou die ook maar iets moeten bijdragen ,misschien een kleinigheid solidair zijnde ,maar ik ben er al zeker van met deze Liberalen aan de macht dat het weer de kleine man zal zijn die max supplementair zal bijdragen.
 • Ronny Ooijen

  6 maanden geleden
  Anna Pauels, noemt u de staatsschuld verhogen met 47 miljard euro of 11% op 4 jaar tijd met de gelen aan de top, wel goed beleid? En dat zonder corona en met een historisch lage rentevoet. Op Vlaams niveau kunnen we precies zien wie ze plukken. De bedrijven krijgen hogere subsidies. En de burger dan? Die krijgt "cadeaus" zoals de afschaffing van de woonbonus, de invoering van het capaciteitstarief (dank u Demir), afschaffing van het exclusief nachttarief, enz.. N(V)-Blabla? Carpé de Vlaming!
 • Alfons Schepers

  6 maanden geleden
  "Jan met de pet" zal dit gat wel weer dicht fietsen... Wees nu eens eerlijk en verklaar België eindelijk failliet.!
 • An Peeters

  6 maanden geleden
  en een heel deel daarvan had vermeden kunnen worden door een goed beleid. Maar met blauwen aan de top is het alles en onbeperkt voor de rijken, de gewone man zal wel dokken
 • Jennifer Peeters

  6 maanden geleden
  @Ward Berden. Ik hoop voor jou dat jij nooit oud mag worden. Uw kinderen moeten gaan werken zodat de Jos 100 j
 1. Walen veel minder bereid om zich te laten vaccineren dan Vlamingen: minstens 1 op de 8 Belgen moet nog overtuigd raken
  PREMIUM

  Walen veel minder bereid om zich te laten vaccineren dan Vlamingen: minstens 1 op de 8 Belgen moet nog overtuigd raken

  De vaccinatiebereidheid kleurt communautair nu blijkt dat de intentie om zich te laten vaccineren in het Franstalig landsgedeelte veel lager ligt dan in Vlaanderen. Dat is vooral te wijten aan het Franse antivaccindebat dat in Wallonië en Brussel doorsijpelt. Willen we 70% van de bevolking gevaccineerd krijgen, een ondergrens volgens viroloog Steven Van Gucht, dan moeten we nog 12,5% of 1 op de 8 Belgen over de schreef krijgen.“Dat zal lukken naarmate duidelijk wordt dat de vaccins werken en veilig zijn. Maar we moeten meer dan 70% vaccineren om het virus naar een verkoudheid te laten evolueren en de poorten naar het rijk van de vrijheid wijd open te gooien.”