Gerald Claes, co-zaakvoerder van de Gentse uitgaanstempel Charlatan.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerald Claes, co-zaakvoerder van de Gentse uitgaanstempel Charlatan. © Wannes Nimmegeers

Corona doodsteek voor nachtleven? “Dan krijg je meer illegale feesten waar het virus niet lijkt te bestaan”

Discotheek Highstreet in Hoogstraten, ooit een icoon van het Vlaamse uitgaansleven, legt de boeken neer. Het nachtleven is door de coronacrisis in heel Vlaanderen stilgevallen en uitbaters van nachtclubs en discotheken missen elk perspectief. Barmannen, obers, buitenwippers en dj’s, mensen voor wie het nachtleven en de muziek een kwestie van passie is, zitten werkloos thuis. Een sociaal bloedbad kondigt zich aan. “Maar indien de overheid wat mee wil, zijn er oplossingen mogelijk.”

23 reacties

 • Mo Biraja

  5 maanden geleden
  Die jonge gastjes die denken dat heel de maatschapij rond hen draait en hun plezier ! Alsof heel de economie er vanaf hangt dat zij plezier hebben en aan den alcool en drugs zitten ! er zijn ook mensen die nog iets nuttigs doen voor de maatschapij en er ook voldoening in vinden !
 • Erik Van looveren

  5 maanden geleden
  Ze zijn je hele sociale leven onderuit aan het halen, maar de meeste mensen hebben het nog niet door. Je komt er vanzelf wel achter. Het zinkend schip, België genaamd.
 • Nick Lersberghe

  5 maanden geleden
  @Ludo Vandenborne Je zal er van verschieten hoeveel mensen die niet (willen) leven aan het ritme dat jij "normaal" vindt. De wereld zit iets complexer and anders ineen dan dat.
 • oswald billiet

  5 maanden geleden
  Het nachtleven heeft daar geen schuld aan. Het is die éne, nog niet ontdekte super-verspreider die de hele boel omkeert en die nog niet gevonden is. Dit is zo in Portugal gebeurd en kan ook bij ons, om het even waar. En al die alles voorspellende virologen mogen hier terzake wel een toontje lager zingen. Een hele gemeenschap in quarantaine zetten voor een scheet is van het goede te veel.
 • Gaston Foubert

  5 maanden geleden
  Als ik jong was moest ik thuis zijn om 22 uur, nu vertrekken ze pas. Toen werd er gezegd dat er na middernacht niets meer goed gebeurde. Vake en Moeke hadden gelijk !!
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie