Jan Stroobants, coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum
Volledig scherm
Jan Stroobants, coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum © HLN LIVE

Coördinator vaccinatiecentrum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”

Jan Stroobants, de coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum, het grootste van Vlaanderen, pleit voor een ander systeem voor de uitnodigingen in de centra. Laat mensen zelf een tijdsslot kiezen wanneer ze per sms of mail een uitnodiging krijgen om zich te laten inenten, stelt hij voor. Het Antwerpse vaccinatiecentrum werkt zo al, en de mensen geraken er veel sneller gevaccineerd dan elders. 

108 reacties

 • wim Goossens

  2 maanden geleden
  @ Patrick De pauw : Spreek voor u zelf , ik denk (+60-er) dat de meeste ouderen met een smartphone of pc overweg kunnen. Wij zijn geen holbewoners meer hoor ...
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Elk jaar dienen huisartsen en bedrijven ongeveer 3 miljoen griepvaccinaties toe op een goeie maand tijd. Met het Covidvaccin zijn ze nu al meer dan 2 maand bezig om er amper 500.000 toe te dienen. Zou het kunnen dat deze traagheid te wijten is aan de politieke bemoeienissen.
 • Chris Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Agentschap Zorg en Gezondheid raakt direct in paniek- dat is te efficiënt dus eerst onderzoeken, en o wee dan moeten ze misschien eens uit hun pijp komen. Dat ze dat agentschap eens grondig onderzoeken, na al die jaren, het wordt echt tijd. Onder deze omstandigheden kost die klucht zieken en mensenlevens, dat is toch onaanvaardbaar?
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Als iedereen zich mag inschrijven , dan nemen ze allemaal zo vroeg mogelijk en moeten ze toch zelf de planning herbekijken. Maar ja , de Taskforce heeft reeds bewezen dat ze het zelf niet kunnen, dus moeten we het maar op een andere manier proberen
 • Thomas Hamerlijnck

  2 maanden geleden
  Pardon bob jansens, wélke regering heeft de vaccins besteld? Op 17 juni 2020 bepaalde de Europese Commissie een vaccinatiestrategie. Op 11 november gaf de Europese Commissie de eerste bestelling van het zopas goedgekeurde BioNtech vaccin door: 200 m doses. Natuurlijk deed België mee ... en betaalt zo te zien geen overdreven prijzen.
 1. Negen maanden gekibbel eindigt in halfslachtig compromis: hoe Rousseau en het kunstencentrum hun broek scheurden aan De Vooruit
  PREMIUM
  62

  Negen maanden gekibbel eindigt in halfslach­tig compromis: hoe Rousseau en het kunstencen­trum hun broek scheurden aan De Vooruit

  De soap rond de naam Vooruit lijkt afgelopen. Het beschermde monument in Gent gaat voortaan De Vooruit heten, de naam die iedereen er al jaren aan geeft. Het kunstencentrum dat vanuit het gebouw werkt, gaat op zoek naar een nieuwe naam, omdat het niet geassocieerd wil worden met de socialistische partij Vooruit. Die partij betaalt wel de factuur voor de naamsverandering. Winnaars zijn er niet. In Gent hebben alle hoofdrolspelers krediet verloren, zowel Conner Rousseau als het bestuur van het kunstencentrum.
 2. Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse
  4

  Onzuiverhe­den in AstraZene­ca-vac­cin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presen­teert morgen nieuwe analyse

  De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af