Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Controleur die zelf belasting ontdook niet ontslagen door blunders bij fiscus

De top van Financiën heeft geblunderd bij het ontslag van een hogere belastingambtenaar die zelf belastingen ontdook. Dat schrijft De Tijd op zijn website. De fiscus liet de tuchtprocedure verjaren en respecteerde ook de taalwet niet, waardoor de Raad van State het ontslag heeft vernietigd.

22 reacties

 • Danny Mertens

  2 maanden geleden
  Er zijn hier nu twee mogelijkheden: oftewel is het een incompetentie, en dan is de vraag wie wordt er ontslagen voor deze blunder, oftewel gaat het om corruptie en dan is de vraag wie wordt er ontslagen en voor het gerecht getrokken. Ah, er is natuurlijk de echt corrupte derde weg: stilzwijgend alles betalen en stil houden.
 • Hubert De Clercq

  2 maanden geleden
  beste mensen, ik kan uiteraard het gefoefel van de belastingcontroleuse niet goedkeuren -verre van- maar de taalwetgeving is van openbare orde! Je moet zelf in de federale administratie gewerkt hebben om te beseffen dat Vlamingen nog steeds de les gespeld krijgen van eentalige, franstalige chefs! Iedereen heeft het recht om gehoord te worden in zijn moedertaal. Hier is dit niet gebeurd. Een grondrecht dat geschonden is. Daarvoor moet je geen spitstechnoloog-advocaat zijn.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Waarom verwonderd zoiets mij niet?
 • eric meers

  2 maanden geleden
  Ons kent ons , niet meer niet minder .
 • Jozef Loenders

  2 maanden geleden
  De verantwoordelijken voor dit geblunder blijven natuurlijk buiten schot.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.