.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv/Geert De Rycke

Contract van 40 miljoen euro: overheid bestelde mondmaskers voor alle Belgen bij obscure voetbalmakelaar

De miljoenen stoffen mondmaskers die straks aan alle Belgen uitgedeeld zullen worden, blijken besteld bij een Italiaan zonder enige relevante ervaring. Enkele jaren geleden trachtte hij nog voetbalspelers in onze derde klasse te verhandelen. Vandaag is hij geselecteerd voor een overheidscontract van bijna 40 miljoen euro. Het roept vragen op over de gunningsprocedure.

125 reacties

 • Rita Snyers

  2 jaar geleden
  Het is wel gek dat de overheid ons vraagt lokaal te kopen en zelf kopen ze in het buitenland terwijl ikzelf werk in een bedrijf dat ook mondmaskers maakt en levert. Maar dat was waarschijnlijk te Belgisch.
 • LUC MASSCHELEYN

  2 jaar geleden
  Onze politici bestellen bij hun politieke vriendjes. Zo doen ze die een plezier en kunnen ze zelf ook meegraaien. Wat een bende schijnheilige zakkenvullers.
 • Willy Scholaart

  2 jaar geleden
  Er zijn er hier zelfs die zeggen dat we geen kritiek mogen hebben op deze regering, dat het in het buitenland ook zo is, wel ik woon nu 5 maanden in spanje en ja de eerste 2 WEKEN was er een tekort nu overal te verkrijgen ook verplicht te dragen zelfs de politie deeld ze uit en dan zou je geen kritiek mogen hebben, en ja ik moet die klungelaars in België ook nog betalen het is niet omdat ik in België niet meer woon dat ik er geen belastingingen niet meer moet betalen .
 • didier beurkens

  2 jaar geleden
  Het is nu half mei, we zoeken ze als sinds februari ? Het kostte 4 miljoen om een grote volwaardige productielijn op te starten in België meen ik hier gelezen te hebben. O ja en nu hebben ze zeer recent een NBN om zich achter te verstoppen. Hadden ze die dan voorheen niet nodig ? Mondmaskergate of de klucht van België in een notendop.
 • Francis Nagels

  2 jaar geleden
  Dit is hoe wij worden misleid door onze politiekers,schaam u belgie,schaam u politiekers en treed af als u nog enig respect bent!! En mijnheer de croo geef die 300 miljoen aan de bijna 20 procent armen in belgie,in plaats van aan een Duits bedrijf ! Hoelang kan deze blunder en fake regering nog doorgaan! Van mij mag belgie ophouden te bestaan,dit is niet meer mijn land.
 1. Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil in het schooljaar 2023-2024 een nieuwe opleiding ‘Moderne talen’ opstarten in de derde graad van het secundair onderwijs. Bedoeling is om meer jongeren in de richting van een talenopleiding in het hoger onderwijs te duwen. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in de commissie Onderwijs laten verstaan op vragen van Brecht Warnez (CD&V) en Jan Laeremans (Vlaams Belang).
 2. Het goede doel steunen of hun onderneming draaiende houden: waarom zoveel BV’s nu ook mondmaskers verkopen
  PREMIUM
  Showbizz

  Het goede doel steunen of hun onderne­ming draaiende houden: waarom zoveel BV’s nu ook mondmas­kers verkopen

  Hoe de wereld er na corona zal uitzien, is nog een raadsel, maar de kans lijkt groot dat mondmaskers een vaste waarde zullen worden in onze maatschappij. Zo is het nu al verplicht om je mond af te dekken als je het openbaar vervoer neemt, en ook in heel wat winkels en bedrijven wordt gevraagd om een kapje te dragen. Daarom werd niet alleen de grote naaiactie op poten gezet, ook enkele BV’s sprongen mee op de kar. “Als Gucci en Louis Vuitton mondmaskers maken, waarom zouden wij dat dan niet mogen doen?”